RVU


Nederland 3 P E R S B E R I C H T



PB 1229

Jaaroverzicht voor de Vrouw
- Een jaaroverzicht door mannen over mannen voor vrouwen -

MAANDAG 29 DECEMBER 2003, 20.05- 21.05 UUR, RVU NEDERLAND 3

Met: Beau van Erven Dorens, Hans Dorrestijn, Bert Klunder, Jeroen van Merwijk, Maarten van Roozendaal en Diederik van Vleuten.

Dit is een bericht voor alle vrouwen van Nederland. De RVU presenteert het Jaaroverzicht voor de Vrouw, een voorlichtingsprogramma met als belangrijkste vraag: wat heeft het jaar 2003 ons geleerd over de man?

Het einde van het jaar nadert en de jaaroverzichten vliegen de kijker weer om de oren. De RVU wil niet achterblijven en brengt voor het tweede achtereenvolgende jaar het Jaaroverzicht voor de Vrouw. Het team van de succesvolle RVU-serie Mannen voor Vrouwen beziet het jaar vanuit een vaak veronachtzaamde invalshoek: wat heeft het jaar 2003 ons geleerd over de man? De mannen blijven dicht bij de actualiteit en bespreken belangwekkend nieuws over de man in 2003, zoals de arrestatie van Saddam Hussein en de kleur van de baretten van de Nederlandse landmacht. Verder aandacht voor de Man van het Jaar en voor het ook in 2003 weer vertoonde (onterechte) onbegrip van de vrouw voor de man.

Jeroen van Merwijk, Beau van Erven Dorens, Hans Dorrestijn, Bert Klunder, Maarten van Roozendaal en Diederik van Vleuten zijn al jaren man en gelden dus als ervaringsdeskundigen. Ze weten waar ze het over hebben. Het Jaaroverzicht voor de Vrouw is een tv-registratie van een voorlichtingsavond die deze mannen in december 2003 hebben gehouden voor een zaal met alleen vrouwen in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex.

Doel van het Jaaroverzicht voor de Vrouw is om, net als in de cursus Mannen voor Vrouwen, op eerlijke wijze aan vrouwen uit te leggen wat mannen zijn, opdat mannen en vrouwen na miljoenen jaren van strijd en wederzijds onbegrip nu dan eindelijk zij aan zij kunnen gaan bouwen aan een betere toekomst, waarin woorden als wederzijds respect, inlevingsvermogen, referentiekader en assimilatie-bereidheid centraal staan.

Regie: Matthias Bouman
Productie: Rikkert Wulffraat
Eindredactie: Rien Vrijenhoek

rvu.nl

MANNEN VOOR VROUWEN CURSUSBOEK
Op veler verzoek, vooral uit feminiene kring, is nu ook het 'Mannen voor vrouwen-cursusboek' verschenen. Met de essentiële teksten van de voorlichtingsavonden. Inclusief leermomenten en kleine tips die het dagelijks leven met mannen kunnen veraangenamen. En met nuttige oefeningen die vrouwen alleen, maar ook samen met mannen kunnen doen. Acht mannelijke zwaargewichten laten hun borst zwellen en geven hun ervaringsdeskundige mening. Voor alle vrouwen van Nederland die meer uit hun man willen halen!
Onder eindredactie van Jeroen van Merwijk en met een voorwoord van Cisca Dresselhuys, hoofdredactrice Opzij.
Prijs: ¤ 12,50 (incl. verzendkosten). Te koop bij de RVU door dit bedrag over te maken op giro 66888 t.n.v. RVU, Hilversum o.v.v. 'Cursusboek Mannen voor Vrouwen'. Ook te koop in de boekhandel. Uitgave Nijgh & Van Ditmar/RVU educatieve omroep, isbn 9038800150 (144 pag.).

KWARTETSPEL
Bij de televisie-uitzendingen van 'Mannen voor vrouwen' is als begeleidend materiaal het 'Mannen voor vrouwen-kwartetspel' verschenen. Dit spel voor vrouwen van 16 tot 106 jaar verschaft plezier maar ook belangwekkende informatie over mannen. Want al kennen we ze allemaal, wat zijn mannen eigenlijk? Acht cabaretiers geven tekst en uitleg terwijl u het spel speelt.

Het spel bevat 45 kaarten, waarvan 40 speelkaarten verdeeld in 10 kwartetten. Elk kwartet bestaat uit vier kaarten met een thema uit de tv-serie 'Mannen voor vrouwen'. De uitspraken, stellingen en leermomenten op de kaarten zijn ontleend aan de uitzendingen. Het spel nodigt uit tot discussie, tegenspraak en reflectie. Elke kaart bevat een treffende illustratie van ontwerper/tekenaar Wietse Bakker. Het spel kan besteld worden door ¤ 7,50 (prijs inclusief verzendkosten) over te maken op girorekening 66888 t.n.v. de RVU in Hilversum, o.v.v. 'Kwartet'. Ook te koop in de boekhandel (isbn 908036259x).

Informatie op internet: rvu.nl/mannen