Ingezonden persbericht

Première Vuilnishoop & Vuilnistheater in Museon op 3 januari

DEN HAAG, 20031222 -- Op zaterdag 3 januari 2004 presenteert Theater Stuiter haar nieuwe producties voor de jeugd, dit maal rond het thema vuilnis: Vuilnishoop voor kinderen vanaf 4 jaar en Vuilnistheater voor kinderen vanaf 8 jaar. Traditiegetrouw gebeurt dit in het Museon te Den Haag. Daarna zullen de voorstellingen te zien zijn in scholen, theaters en buurthuizen door het hele land.


Vuilnishoop en Vuilnistheater zijn twee geurige voorstellingen over leven in een wereld van afval. De personages wonen tussen het afval van anderen. Al hun pogingen om naar een andere woonplaats te verhuizen zijn mislukt. Daarom zijn ze maar spullen gaan verzamelen die anderen niet meer willen hebben. Ze hebben hun leven aangepast aan de omstandigheden; ze leven in vuilnishuizen, slapen in vuilnisbedden, eten van en uit het vuilnis. Ze krijgen les op een vuilnisschool, kopen spullen in een vuilniswinkel en gaan, als ze zin hebben in iets leuks, naar het vuilnistheater.

Vuilnishoop is deels geïnspireerd op het leven in sloppenwijken en deels op De Chinese Nachtegaal van H.C. Andersen. De voorstelling gaat over mensen bij wie de armoede overheerst, maar die proberen met creativiteit en humor een zo normaal mogelijk leven te leiden. Met Vuilnishoop toont Theater Stuiter een vuilniswereld vol avonturen, humor, muziek en hoop op een beter leven.

Ook Vuilnistheater neemt het publiek mee naar een wereld vol vuilnis. Met actie en muziek wordt het verhaal verteld over de strijd tussen de vuilnisboeven en de vuilnispolitie. De voorstelling is een bewerking van Die Dreigrosschenoper van Bertolt Brecht.

Theater Stuiter brengt sinds 1991 theatervoorstellingen voor kinderen en jongeren. Uitgangspunt is het maken van aantrekkelijk theater met een educatieve achtergrond. Elke voorstelling bestaat uit een combinatie van spanning, humor, dialogen, liedjes, dans en acrobatiek. Als basis dienen bestaande werken uit de wereldliteratuur, maar ook eigen werk.

Datum en locatie:

Première: zaterdag 3 januari in het MUSEON, Stadhouderslaan 41, Den Haag.
De beide voorstellingen zijn ook te zien in het MUSEON op zaterdag 27 december en zondag 4 januari

Aanvangstijden

Vuilnishoop: 13.00 uur.
Vuilnistheater: 15.00 uur.

Toegang

De toegang is gratis voor bezoekers van het Museon. Voor het reserveren van plaatsen kunt u contact opnemen met Theater Stuiter: tel: 020-6428896, email: theater@stuiter.nl website: www.stuiter.nl.





Ingezonden persbericht