Politie Flevoland

Aanhouding na diefstal auto

Lelystad 03-01-2004 - De politie heeft dankzij twee inwoners uit Lelystad vrijdagavond een diefstal van een personenauto opgelost. De wagen werd eerder die avond ontvreemd aan De Jol in Lelystad.

De auto was eigendom van een 39-jarige man uit Lelystad, die samen met zijn zoon van 19 vervolgens aangifte deed van diefstal op het politiebureau. Nadat ze dat gedaan hadden en op de Houtribdreef reden, werden zij ingehaald door een automobilist, die bleek te rijden in de gestolen auto. De twee achtervolgden die wagen. Op de kruising Westerdreef en Jol zagen vader en zoon dat de bestuurder van hun auto tegen een lantaarnplaal botste. Het lukte daarna toch om door te rijden. Eenmaal in de buurt van De Jol - in de buurt van de woning van de twee - werd de auto tot stiltstand gezet.

Eén verdachte ging er vandoor, de andere een 21-jarige man uit Lelystad bleef zitten en kon later aan de politie worden overgedragen. De andere, een 24-jarige plaatsgenoot werd later aangehouden in zijn woning. Beide verdachten zal diefstal en joyriding te laste worden gelegd.