Politie Flevoland

Alcohol in verkeer is verkeerd

Flevoland 03-01-2004 - In Flewvoland werden in de nacht van vrijdag op zaterdag weer een aantal bekeuringen uitgedeeld aan drankrijders. In Almere Haven vond die nacht een alcoholcontrole plaats.

Het VerkeersTeam van Politie Flevoland controleerde aan de Noorderdreef in Almere Haven op het gebruik van alcohol. In totaal acht mensen werden bekeurd, omdat ze teveel op hadden. Het hoogste promillage dat werd gemeten was 1,2.

Op andere plaatsen werd ook een aantal bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol in combinatie met deelname aan het verkeer. In Almere Buiten aan de Zandzuigerstraat bleek een 37-jarige Almeerder vrijdagnacht onder invloed te rijden (0,9 promillage). Bovendien was de APK vervallen van zijn wagen, waren zijn kentekenplaten niet in orde en bleek hij zonder geldig rijbewijs te rijden.

Een 38-jarige Drontenaar raakte vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt, vanwege teveel alcohol. Hij werd aan Het Tussendek in zijn woonplaats staande gehouden. De man had ruim drie keer teveel alcohol op dan toegestaan. Het gevolg: invordering van zijn rijbewijs en een boete.

Op de Lange Nering in Emmeloord hield de politie vrijdagnacht een 28-jarige automobilist uit Ens staande. Hij reed tegen het verkeer in en werd daarom aan de kant gezet. Het vermoeden van de agenten bleek waar: de man verkeerde onder invloed van alcohol en een test gaf een promillage aan van 1,5. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.