1e persbericht van zaterdag 3 januari 2004

Eindhoven 03-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Op de Nicolaas Clopperstraat is vrijdag om 22.25 uur een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man nam op de Vestdijk een fiets weg. Een getuige zag dat, ging achter de man aan en waarschuwde de politie. Op de Nicolaas Clopperstraat kon de man aangehouden worden. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man op heterdaad betrapt

Een 19-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 22.50 uur op de Kerkstraat aangehouden. Hij werd betrapt toen hij bezig was onderdelen van een geparkeerde bromfiets te stelen. Hij draaide de achterkappen bij het achterwiel van de bromfiets. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij naar huis.

Eindhoven: Man beroofd van geld en gsm

Een 18-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 1.30 uur op het Stadhuisplein beroofd van zijn gsm en 90,=. Twee mannen duwden hem een gangetje in en terwijl de ene hem vasthield haalde de ander de spullen uit zijn zakken. Hij werd hierbij ook nog bedreigd met een mes.

Helmond: Man aangehouden na bedreiging taxichauffeur

Op de Deurneseweg is zaterdag om 3.40 uur een 43-jarige man uit Deurne aangehouden. De man was in Eindhoven in een taxi gestapt en wilde naar Deurne. Onderweg bleek dat hij niet genoeg geld bij zich had, maar hij wilde toch naar Deurne gebracht worden. De taxichauffeur vertelde dat dat niet kon en op de Deurneseweg stopte hij. De klant bedreigde hem met de dood en wilde de autosleutels afpakken. De taxichauffeur verliet de auto en de man probeerde met de taxi verder te rijden. Inmiddels schoten voorbijgangers de taxichauffeur te hulp en de politie werd gebeld. De man uit Deurne is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Oirschot: Inbraak in woning

Vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur is ingebroken in een woning aan De Gaanderij. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen twee telefoons, geld en een fiets.

Maarheeze: Tankauto met melk in de sloot

Zaterdag rond 3.00 uur is een 30-jarige Belgische vrachtautochauffeur uit Borgloon met zijn tankauto in de sloot naast de A2 gereden. Mogelijk is de oorzaak een stuurfout. De tank was gevuld met ongeveer 27000 liter melk, die de sloot in liep. De chauffeur klaagde over zijn rug. Na onderzoek in een ziekenhuis in Weert bleken de verwondingen mee te vallen. Hij mocht het ziekenhuis verlaten. De tankauto is geborgen. Hiervoor is het verkeer dat van Leende naar Weert reed korte tijd omgeleid.

Heeze: Grote buit bij inbraak

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Kapelstraat. Aan de achterzijde van de woning is een ruit ingeslagen. Uit de woning is geld, ruim 20.000,=, gestolen.

Asten: Dronken bestuurder

Op de N279 is zaterdag om 1.05 uur een 24-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man reed slingerend over de weg. De man blies op het bureau maar liefst 3,2 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Automobilist rijdt op jongen in

Op de Akkerwinde is vrijdag om 18.00 uur een 18-jarige automobilist uit Hapert aangehouden. De man reed rond 16.00 uur op een parkeerplaats van de Akkerwinde. Daar gooiden kinderen met sneeuwballen. De man uit Hapert reed met zijn auto op een 12-jarige jongen uit Hapert in en raakte hem daarbij. De jongen rolde over de motorkap. Daarna reed de automobilist verder. In het ziekenhuis bleek dat de jongen een gekneusde knie had. Hij deed na het bezoek aan het ziekenhuis aangifte. De jongen kende de automobilist en deze werd aangehouden. Na verhoor kon de verdachte naar huis. Zijn rijbewijs is op het politiebureau gebleven.

Westerhoven: Drie aanhoudingen na vechtpartij

In een sporthal aan de Kempervennendreef zijn zaterdag om 0.40 uur drie Haagse mannen van 37, 34 en 29 jaar oud aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij en hadden drie beveiligingsbeambten geslagen en geschopt. De beveiligingsmensen wilden de vechtenden scheiden. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Onder invloed

Op de Ambachtslaan is zaterdag om 3.05 uur een 31-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man reed zonder licht en had gedronken. Hij blies ruim 1,25 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven / Eindhoven: Twee verdachten na ramkraak gepakt

Vrijdagmorgen rond 5.00 uur zijn op de Insulindelaan in Eindhoven een 39-jarige Eindhovenaar en een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij reden in een Opel Kadett die gestolen was. Het bleek dat zij in het bezit waren van spullen die eerder in de nacht bij een ramkraak in Veldhoven was gepleegd. Daar was bij een kledingzaak aan de Burgemeester van Hoofflaan de ruit ingereden. Bij de inbraak zijn sieraden en kleding weggenomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.