Gemeente Voorburg-Leidschendam


Grote brand in slooppand Voorburg

Persbericht, Brandweer Haaglanden 3 januari 2004
---

Vanochtend om ongeveer 03.46 uur is brand uitgebroken in een voormalig industriegebouw aan de Bruijnings Ingenhoeslaan hoek Savallelaan in Voorburg.

De brand brak omstreeks 03.46 uur uit in een aantal ruimten in de kop van het voormalige Philipsgebouw. De brandweer rukte meteen met groot materieel uit omdat bekend was dat het gebouw grotendeels leeg stond en midden in de woonwijk is gelegen. Bij aankomst sloegen de vlammen reeds naar buiten en was het voor de brandweer niet meer mogelijk om naar binnen te gaan. Hierop is besloten om de brand alleen nog van buitenaf te bestrijden. Een en ander ging gepaard met hoge vlammen en veel rookontwikkeling.

Een aantal verontruste burgers belde hierop de alarmcentrale in verband met de enorme rook en de stankoverlast. In overleg is daarop besloten om via radio West een oproep te doen aan de nabij gelegen wijken om ramen en deuren gesloten te houden. In de naast gelegen straten heeft de Politie met geluidswagens de bewoners gewaarschuwd. Ook zijn op verschillende plaatsen door de brandweer metingen verricht maar daarbij zijn geen extreme concentraties waargenomen. De gemeente heeft de telefooncentrale bemand tot 11.00 uur voor eventuele vragen van omwonenden (070-3009300).
Bij het opmaken van dit persbericht was de brand nog steeds in volle gang en valt nog niet te zeggen hoe lang het gaat duren.