stad Utrecht 12.30 uur

Utrecht 03-01-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Inbrekers van serie inbraken aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 2 januari heeft de politie een inbreker aangehouden die verdacht wordt van meerdere inbraken in die nacht.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding binnen dat een inbreker in een woning aan de Adolf Mayerlaan was overlopen door de bewoners. Vervolgens kreeg de politie meldingen binnen van inbraken in woningen aan de s Jacobslaan en de Regentesselaan en de Lineuslaan. Op de Lineuslaan was tevens in een auto ingebroken. Na een zoektocht in de omgeving kon de politie op de Albrecht Thaerlaan een verdachte man van 42 jaar uit Utrecht op basis van het verkregen signalement aanhouden. De man was in het bezit van inbrekerswerktuig en is op het politiebureau ingesloten. De politie onderzoekt de woninginbraken.

Zakkenroller aangehouden

UTRECHT Vrijdagochtend heeft de politie een verdachte kunnen aanhouden op de Voorstraat in verband met poging tot zakkenrollen van een passagier in een bus.

Omstreeks 09.45 uur heeft de man, 39 jaar uit Utrecht, gepoogd de tas van een 66-jarige passagier uit Utrecht te rollen die dit echter opgemerkte.

Drie verdachte zakkenrollers aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie op de Boven Clarenburg drie verdachten aangehouden. De verdachten, twee meisjes van 12 en 14 jaar en een jongen van 12 jaar afkomstig uit Nieuwegein werden op basis van getuigenverklaringen aangehouden. Zij bleken in het bezit te zijn van bankpasjes afkomstig uit diefstal diezelfde dag en zijn op het politiebureau ingesloten.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie met behulp van getuigenverklaringen een verdachte van vernieling van een ruit van een woning aan de Joan Roellstraat aangehouden. Omstreeks 19.30 uur werd de politie geattendeerd op de vernieling en op basis van verklaringen kon zij om 20.45 uur de 13-jarige verdachte jongen uit Utrecht aanhouden op de Rhonedreef.

Verdachten met vuurwapen aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee verdachten aangehouden op de Stationsstraat. De mannen, 22 jaar uit Rotterdam en 36 jaar uit Spijkenisse, werden omstreeks 01.45 uur gecontroleerd in hun voertuig aangezien het voertuig wegens diefstal gesignaleerd stond. De politie trof op het wegdek onder het voertuig een vuurwapen aan wat daar vermoedelijk door de verdachten is neergelegd en in het voertuig 55 bolletjes cocaïne. De mannen zijn op het politiebureau ingesloten.