Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 03-01-2004 - 15.00 uur

Oplichting

Alkmaar, 2 januari 2004.

Een 80-jarige man uit Alkmaar is het slachtoffer geworden van oplichting. Hij gaf zijn bankpas en pincode bij de deur af aan een man die zich voordeed als iemand van de thuiszorgorganisatie. Toen de man de volgende dag onraad rook, was er inmiddels 1.250 euro van zijn rekening gepind. Er wordt een onderzoek ingesteld. De politie waarschuwt mensen nooit de bankpas en pincode af te geven aan vreemden.

Jonge boeven op heterdaad betrapt

Alkmaar, 2 januari 2004.

Twee jongens van 12 jaar zijn op vrijdagavond 2 januari op heterdaad betrapt tijdens het vernielen van ruiten van basisschool de Griffel. Zij zijn meegenomen naar het bureau in Alkmaar en hebben een proces-verbaal gekregen.

Onrustige nacht in Castricum

Castricum, 3 januari 2004.

De nacht van 2 op 3 januari is in Castricum wat onrustig verlopen. In een discotheek ontstond een vechtpartij tussen twee groepen en ook buiten op straat was het onrustig. Een 20-jarige verdachte uit Beverwijk is aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Hij liep rond met een lange stok in zijn handen. Daarnaast is een 26-jarige man uit Rotterdam aangehouden die wordt verdacht van openlijke geweldpleging in de discotheek. Deze beide verdachten kregen een proces-verbaal. Later op de avond hield de politie een 20-jarige man uit Heemskerk aan omdat hij het bevel van de politie om zich te verwijderen niet opvolgde. Hij kreeg een boete van 100 euro.