Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 03-01-2004 - 15.00 uur

Man sluit zich op in woning van ex

Enkhuizen, 2 januari 2004.

Op vrijdagavond 2 januari omstreeks 21.00 uur heeft een 34-jarige man uit Alkmaar zichzelf verschanst in de woning van zijn ex-vrouw aan de Violenstraat in Enkhuizen. Hij heeft onder andere zijn ex-vrouw het huis uitgejaagd onder bedreiging van een mes.

De politie kwam ter plaatse om de man aan te houden. De 34-jarige man had zichzelf echter ingesloten in de woning en uitte dreigementen zoals het openzetten van de gaskraan. Daarop werden de brandweer en de ambulancedienst in paraatheid gebracht. Ook kwamen namens de politie twee onderhandelaars ter plaatse. Uiteindelijk is besloten de nabijgelegen woningen niet te ontruimen omdat de brandweer constant het gas heeft kunnen meten.

Na bijna 2,5 uur praten en onderhandelen kwam de man naar buiten. Hij is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau in Grootebroek voor verhoor. De verdachte is in verzekering gesteld en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stacaravan verbrand

Zwaagdijk, 2 januari 2004.

Op vrijdagmiddag 2 januari omstreeks 17.00 uur is aan de Tuinstraat in Zwaagdijk een stacaravan afgebrand. Een hond is hierbij om het leven gekomen. De twee bewoners konden de caravan op tijd verlaten. Een van de bewoners, een 47-jarige man liep derdegraads brandwonden op aan handen en gezicht en is naar het ziekenhuis gebracht. De brand is waarschijnlijk ontstaan bij een oliekachel.