Rijn en Venen, 14.50 uur

Utrecht 03-01-2004 - Persberichten district Rijn & Venen

Poging overval supermarkt

BREUKELEN Bij de politie kwam zaterdag rond 07.30 uur een melding binnen van een overval op een supermarkt aan de Hazeslinger. Omdat toen nog niet duidelijk was of de overvallers nog binnen waren, werd de directe omgeving afgezet en een arrestatieteam ingezet. Dit team trof in de winkel een vastgebonden medewerkster aan. De daders waren al weg.

Uit het verhoor van het slachtoffer bleek dat bij het openen van de winkel, plotseling een zilvergrijze golf aan kwam rijden. Uit de auto stapten twee gemaskerde mannen. Zij bedreigden de medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en bonden haar in de winkel vast. Vervolgens eisten zij geld. De medewerkster zei niet de beschikking te hebben over de kluissleutel. Hierop ging het tweetal onopgemerkt weer weg. De medewerkster wist vervolgens via de telefoon alarm te slaan.

De politie zoekt mogelijke getuigen van deze overval. Met name gaat de aandacht uit naar de auto. Wellicht hebben de overvallers al eerder de supermarkt in de gaten gehouden. De twee mannen, plm. 25 jaar, hadden een licht getint uiterlijk en droegen donkere kleding.

Tips: 0900-8844 (recherche bureau Maarssen).

Eenzijdig ongeval zonder rijbewijs

MIJDRECHT Vrijdagmiddag vond een eenzijdig ongeval plaats op de Provinciale weg 201. De bestuurder, een 58-jarige man uit Kudelstraart, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Om onbekende reden reed de man omstreeks 13.00 uur op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer en botste op een lichtmast. Hij liep geen zichtbaar letsel op.

Poging beroving

MAARSSEN Vrijdagmiddag is een vrouw op het Antilopspoor van haar tas beroofd door een groep jongeren. De vrouw, 42 jaar uit Maarssen, reed op haar snorfiets en werd omstreeks 13.40 uur door een onbekende jongen op een rode scooter tot stilstand gebracht bij het tunneltje. Hij wilde haar geld en telefoon die de vrouw weigerde af te geven. De vrouw is vervolgens lange tijd door de jongen en een groepje jongeren erom heen vast gehouden. Na 20 minuten kon ze verder gaan, zonder haar persoonlijke bezittingen af te geven. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Rijn & Venen via telefoonnummer 0900 8844.

Ongeval op A2

BREUKELEN Vrijdagmiddag vond op de A2 ter hoogte van Breukelen een ongeval plaats waarbij enkele kinderen betrokken waren.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding van het ongeval binnen. Ter plaatse bleken twee personenautos elkaar geraakt te hebben bij het inhalen waardoor een van beide autos in de vangrail terecht kwam. Een inzittende van deze auto, een 7-jarige jongen uit Bergen op Zoom raakte hierbij gewond aan zijn sleutelbeen en is naar het UMC in Utrecht gebracht. De overige twee kinderen en de bestuurster van de auto liepen enkele schaafwonden op. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Poging overval

VREELAND Vrijdagavond hebben drie onbekende personen geprobeerd een bank aan de Fetha te overvallen. De drie personen met bivakmutsen probeerden omstreeks 19.45 uur de bank met een vuurwapen de bank te overvallen. Doordat de tussendeur afgesloten was, konden ze er niet binnen komen en gingen er weer vandoor. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Inbreker aangehouden

WOERDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een verdachte van een inbraak aan de Hobbemastraat aangehouden. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding binnen en de politie kon de verdachte, 32 jaar uit Woerden, op een bedrijventerrein aanhouden. De man was in het bezit van een schroevendraaier en bekende de inbraak in de berging van een flat te hebben gepleegd. De man is voor verhoor op het politiebureau ingesloten.