Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 3 januari 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmorgen op de Stadionweg en Statenweg snelheidscontroles. Tussen acht uur en half tien lapten op de Stadionweg 85 van de in totaal 775 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur. Op de Statenweg flitste de radar 35 van de in totaal 420 passerende autobestuurders. Hoogste gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur in plaats van '50'.


* BRAND IN WONING - HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag ontstond brand in een woning aan de Hoevestraat. De brand is vermoedelijk ontstaan, omdat de afzuiginstallatie van een hennepkwekerij in de kelder in brand vloog. Een kamer op de begane grond raakte in brand. Ook in deze kamer was een hennepkwekerij aanwezig. Door de brand gingen de meeste hennepplanten in rook op. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De hennepkwekerij in nog een kamer van het pand werd ontmanteld. De politie van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* MAN GEWOND BIJ STRAATROOF
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half tien heeft een onbekende man op de Nieuwe Binnenweg geprobeerd de scooter van een 36-jarige Rotterdammer weg te nemen. Het slachtoffer werd, terwijl hij op de bromscooter zat, van achteren aangevallen door de man die probeerde de scooter af te pakken. Er ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer werd geslagen. Hij raakte hierdoor gewond. Hij wist echter nog de sleutel uit het contact van de scooter te halen. Het slachtoffer kreeg hierna nog enkele klappen, waarna zijn belager er te voet vandoor ging. Het slachtoffer werd ter behandeling van zijn verwondingen door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.