Politie Friesland

Politieberichten van 02/01 13.00 uur t/m 03/01 13.00 uur

Fryslân 03-01-2004 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie, 058-990 8272.

Harlingen: Auto tegen gevel
Vrijdag omstreeks 10.40 uur reed een personenauto tegen de gevel van een woning aan de Westerkerklaan. Een tuinbankje was gekraakt en de gevelkachel raakte beschadigd. De bestuurder was volgens de bewoner na het ongeval weer weg- en doorgereden. De auto werd kort daarna flink beschadigd aangetroffen op een parkeerplaats in de directe omgeving. De auto bleek te zijn bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Harlingen. Zij moet nog gehoord worden.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen maandag en donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Jakob van Aakenstraat. De voordeur werd opengebroken/getrapt. Uit de woning werden twee paar schoenen en een fles champagne gestolen. De 20-jarige bewoonster deed aangifte.

Drachten: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 14.10 uur vond op de kruising Torenstraat en Oosterstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De auto, bestuurd door een 58-jarige man uit Drachten, reed over de Torenstraat in noordelijke richting. Op de kruising wilde hij linksaf slaan. Juist op dat moment kwam de bromfiets, bestuurd door een 32-jarige man uit Drachten, uit tegenovergestelde richting. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak woning
tussen zondagochtend en woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Delistraat. Men kwam binnen door een ruit aan de achterzijde te vernielen. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder andere sieraden, geld en apparatuur weggenomen. De 33-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: inbraak woning
Tussen dinsdagochtend en woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Roede. Men kwam binnen door de voordeur open te breken. Er werd geld en sieraden gestolen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: openlijke geweldpleging
Vrijdag omstreeks 22.50 uur zijn drie jongeren aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Kort daarvoor was het glas van een bushokje staande op de Heremaweg vernield. De drie verdachten, twee knapen van 14 en één van 17 jaar, allen uit Heerenveen, waren nog in de buurt. Zij werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Heerenveen.

Workum: inbrekers aangehouden
Zaterdag omstreeks 05.00 uur zijn twee jongemannen aangehouden op verdenking van inbraak. Kort daarvoor zagen surveillerende politiemensen de twee lopen op de Inthiemasingel. Bij het zien van de politie renden beiden weg. In de sneeuw kon het spoor een stuk gevolgd worden en bij een struik werd een tas met een moker aangetroffen. Kennelijk waren de heren op inbrekerspad. Met behulp van een politiehond werd de omgeving afgezocht. Beide knapen werden aangetroffen en aangehouden. Eén van hen kreeg nog een beet in zijn hand van de hond, omdat hij ondanks aanroepen toch hard wegvluchtte. Bij onderzoek aan het bureau bleek het niet om inbraak te gaan. De twee verdachten waren bezig met carbid-schieten en waren daarom weggevlucht bij het zien van politie. De tas die achter werd gelaten bevatte stukken carbid. In de omgeving werd later ook de gebruikte melkbus aangetroffen.

Fryslân: alcohol in het verkeer
Tegen de volgende verdachten wordt proces-verbaal ter zake het rijden onder invloed van alcohol opgemaakt. Achtereenvolgens tijd en plaats van controle, verdachte, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden:
vrijdag 22.15 uur, Harlingerstraatweg Leeuwarden, 23-jarige man uit Leeuwarden, 610 ug/l, 6 uren, rijbewijs werd ingevorderd. Verdachte was op de Harlingerstraatweg tegen een verkeersbord aangereden en was doorgereden. Hij werd op het parkeerterrein achter het FEC met zijn zwaar beschadigde auto aangetroffen;
vrijdag 22.40 uur, Alddiel Leeuwarden, 60-jarige man uit Leeuwarden, 615 ug/l, 7 uren, rijbewijs ingevorderd;
zaterdag 00.00 uur, Kruizebroederstraat Sneek, 33-jarige bestuurder van een scooter uit Sneek, 875 ug/l, verdachte reed tevens in strijd met een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 2006;
zaterdag 00.30 uur, Hoflan Grou, 18-jarige man uit Tytsjerk, 675 ug/l, 7 uren, rijbewijs ingevorderd, verdachte was tegen een verkeersbord gereden en belandde met de voorzijde in de sloot;
zaterdag 01.30 uur, De Singel Hallum, 53-jarige bestuurder van een bromfiets uit Hallum, 280 ug/l, 1 uur;
zaterdag 03.10 uur, Aldlansdyk Stiens, 50-jarige man uit Stiens, 375 ug/l, 3 uren;
zaterdag 03.20 uur, Hoofdstraat Veenwouden, 28-jarige man uit Broeksterwoude, 275 ug/l, 1 uur;
zaterdag 04.40 uur, Polderdijk Lemmer, 33-jarige man uit Lemmer, 255 ug/l, 1 uur.