0 3/01 Den Bosch

's-Hertogenbosch 03-01-2004

JONGEN MISHANDELD NA OVERSTEKEN, s-Hertogenbosch

Vrijdagmiddag rond 15.00 is op de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch een 16-jarige jongen uit deze plaats ernstig mishandeld. De jongen stak, ter hoogte van de Rijzertlaan, de voetgangersoversteekplaats richting de Boschmeersingel over. Uit de richting van de Hoeflaan kwam een automobilist die de jongen niet meer kon ontwijken en hierbij met zijn auto de arm van de jongen raakte. De jongen liep door in de richting van een winkel en werd ingehaald door de automobilist. Deze stapte uit en sloeg de jongen diverse malen met de vuist in het gezicht. Het slachtoffer liep ernstig letsel op aan zijn gebit en moest hiervoor in het ziekenhuis worden behandeld. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar getuigen van het voorval.

VUURWERK, Haarsteeg

Vrijdagmiddag troffen agenten op de Priemsteeg in Haarsteeg drie meisjes in de leeftijd van 12 tot 14 jaar uit de gemeente Heusden, terwijl zij vuurwerk aan het afsteken waren. De meisjes zijn doorverwezen naar Bureau Halt en moesten afstand doen van het resterende vuurwerk.

GORDELCONTROLE, Rosmalen

Vrijdagmiddag zijn bij een gordelcontrole op diverse locaties in Rosmalen in totaal 24 personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

VALSE NAAM, s-Hertogenbosch

Vrijdagmiddag is op de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch een 21-jarige bromfietser uit deze plaats aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Agenten hielden de man staande omdat deze zonder verlichting reed met de helm half op zijn hoofd. De Bosschenaar gaf een valse naam op. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

BEDRIJFSINBRAKEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan De Beverspijken in s-Hertogenbosch. Men verschafte zich toegang tot het pand door een ruit te verbreken. Uit het bedrijf is een aantal computerbeeldschermen weggenomen.

Bij een bedrijf aan de Middelweg in Nieuwkuijk werd diezelfde nacht eveneens ingebroken. Ook uit dit pand werd een aantal beeldschermen en computers ontvreemd. Een ruit van het pand werd vernield.

RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Helftheuvelweg in s-Hertogenbosch een 60-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELINGEN, s-Hertogenbosch

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Marktstraat in s-Hertogenbosch een 22-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man had zojuist een ruit van een horecagelegenheid aan de Markt ingegooid. De man werd door een aantal omstanders vastgehouden en overgedragen aan de politie.

Later deze nacht werden op het Werfpad in s-Hertogenbosch twee 18-jarige Bosschenaren aangehouden voor het vernielen van een ruit van een pand aan het Werfpad. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat twee mannen zich verdacht ophielden in een parkeergarage aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch. Ter plaatse bleek er te zijn ingebroken in een auto. In de Sint Josephstraat kon korte tijd later een 33-jarige Bosschenaar worden aangehouden op verdenking van deze inbraak. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

DIEFSTAL TUINKUSSENS, s-Hertogenbosch

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Capucijnenlaan in s-Hertogenbosch een 47-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man lag aldaar te slapen in een fietsenhok op een stel kussens, die de dag daarvoor waren gestolen uit een schuur bij een woning aan de Van de Does de Willeboissingel. De Bosschenaar is aangehouden op verdenking van diefstal van deze kussens en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.