CONNEXXION


Datum: 3 januari 2004
Kenmerk: HO/04.001

Annemarie Jorritsma rijdt eerste Maxxbus Almere-Stad binnen

Burgemeester Almere geeft startschot Maxx

Vanmiddag heeft burgemeester Annemarie Jorritsma eigenhandig de eerste van 49 nieuwe Maxxbussen over de grens van Almere-Stad gereden. Daarmee gaf zij het officiële startsein voor een compleet nieuwe stadsdienst voor Almere met grootstedelijke allure. Vergeleken met de vier grote steden heeft Almere daarbij als voordeel nog de vrije busbanen waardoor vertragingen minimaal zijn. De bussen zijn door Almeerse chauffeurs in de ochtend opgehaald in Nijkerk en Heerenveen. Aansluitend zijn alle 49 bussen in één groot lint voorgesteld aan de bewoners van Almere. Maxx is een service van Connexxion.

Maxx staat voor maximaal stadsbus Almere


- Vrijwel alle Maxx stadslijnen rijden overdag in een frequentie van 7,5 of 10 minuten.

- Er zijn nieuwe kaartsoorten. Daarbij hoeft men niet op de zonegrens te letten. Op de bus betaalt de reiziger 2 euro voor een Maxx reis en alleen bij het verkooppunt op Almere CS kan een kaart gekocht worden: 10 ritten voor 10 euro. Daarmee kan men binnen Almere 1,5 uur reizen en onbeperkt overstappen op alle Maxx lijnen.

- Maxx wordt gereden met 49 nieuwe lagevloerbussen die zijn voorzien van informatiedisplays en buggyplaatsen. Tevens zijn alle bussen uitgerust met camerabeveiliging.

- Op werkdagen en zaterdag tot 19.00 uur is er een open instap gelegenheid. Reizigers stempelen zelf hun kaart af en kunnen bij alle deuren instappen. Dit bevordert de snelheid van de dienst. Speciale controleteams zorgen voor de kaartcontrole. Na 19.00 uur en op zon- en feestdagen kan de reiziger alleen bij de chauffeur instappen.

- Vanaf zondag 4 januari rijden de bussen volgens de nieuwe dienstregeling.

////////////////////////////////////////////
Alleen voor de pers:

nadere informatie:
Herman Opmeer, afdeling Corporate Communicatie Connexxion
Telefoon 035 625 1957 (kantoortijden) of 06 51093642

Van de ingebruikname zijn foto's te verkrijgen bij het fotopersbureau ANP Beeld, 070 4141341.
Beelden van de gehele dag op betacam kwaliteit zijn aan te vragen bij Herman Opmeer, 06 51093642.


03 jan 04 16:49