Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 januari 2004

Marita van Loon: 06-22807860

Mannen op scooters stelen tas

Enschedese komt via mobiele telefoon daders op het spoor, twee verdachten aangehouden

Enschede

Op zaterdag 3 januari omstreeks 01.40 uur werden agenten door een 22 jarige Enschedese aangeklapt die meldde dat zij zojuist door vier knapen op twee scooters van haar handtas was beroofd. Een speurtocht naar de daders leverde aanvankelijk niets op. De Enschedese belde later in de nacht naar haar mobiele telefoon, die samen haar bankpasje en wat kleingeld in haar tas zat. De telefoon werd door een manspersoon opgenomen. De Enschedese kwam met hem overeen dat zij geld zou betalen in ruil voor het terugbezorgen van de tas. De knaap, een 16-jarige Enschedeer, melde zich keurig met de tas op het afgesproken tijdstip. Na een korte achtervolging kon hij door de politie worden ingerekend. Tezelfdertijd liep een collega met zijn diensthond een tweede verdachte tegen het lijf. Deze 19-jarige Enschedeer kwam kennelijk kijken hoe de zaken ervoor stonden. De twee zijn in verzekering gesteld. In de omgeving werd verder nog een scooter aangetroffen. De politie stelt nader onderzoek in. (bps 04-000859)

Inbraak in kerk

Apparatuur ontvreemd

Enschede

Op vrijdag 2 januari omstreeks 18.44 uur werd een inbraak gemeld in een kerkgebouw aan de 2e Emmastraat in Enschede. Een nog onbekende dader wist zich toegang tot de kerk te verschaffen waarna hij achtereenvolgens een kast en de kluis openbrak. De dader ging er met de nodige elektronische apparatuur vandoor. De inbraak is tussen 31 december om 21.00 uur en 2 januari om 18.30 uur gepleegd. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-000769)

Aanrijding met letstel

Slachtoffer kop-staart aanrijding naar ziekenhuis overgebracht

Haaksbergen

Op vrijdag 2 januari omstreeks 16.10 uur werd een kop-staart aanrijding gemeld op de Eibergsestraat in Haaksbergen. Het betrof twee personenauto's. De bestuurder en een inzittende in de voorste auto, beiden 29 jaar en afkomstig uit Groenlo, werden wegens nekklachten doorverwezen naar het ziekenhuis. De bestuurder van de achterste auto, een 19-jarige inwoner van Osnabruck, moest door de brandweer en de ambulancedienst uit zijn auto worden bevrijd. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval werd veroorzaakt doordat de 19-jarige met een hogere snelheid reed dan zijn voorligger. Beide auto's moesten worden afgevoerd. (bps 04-000708)

Jongeren slaags na diefstal muts

Drie aanhoudingen

Almelo

Op zaterdag 3 januari rond 02.15 uur werd op de Doelenstraat de muts van een 16-jarige Almeloer afgenomen door een 17-jarige Almeloer. Beide partijen waren in gezelschap van een groepje kennissen. Toen de 16-jarige zijn muts terugvroeg ontstond er een vechtpartij tussen beide groepen waarbij klappen en trappen werden uitgedeeld en enkele fietsen vernield. Twee 17-jarige Almeloers zijn aangehouden wegens diefstal, vernieling en openlijke geweldpleging en in verzekering gesteld. Een derde persoon, een 16-jarige die op de valreep de politie uitschold, werd eveneens aangehouden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Portiers houden dader aan

Hengelo

Op zaterdag 3 januari omstreeks 00.05 uur kwam via de horecatelefoon een melding binnen dat er bij een horecagelegenheid aan de Burgemeester Jansenplein, iemand met een glas in het gezicht was geslagen. Het slachtoffer zou aan zijn hoofd gewond zijn. De portiers hadden de dader, een 20-jarige man uit Oldenzaal, aangehouden. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige man uit Borne, tijdens wat onenigheid tussen enkele personen, de 20 jarige verdachte een duw had gegeven. Daarop sloeg 20 jarige de 19 jarige in het gezicht. Hij had daarbij zijn glas nog in de hand. De 19-jarige bloedde daarna hevig aan het gezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een vrouwelijke omstander werd eveneens door een stuk rondvliegend glas getroffen en is zelf ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt. (bps 04-000814)

Portier mishandeld

Twee personen aangehouden na vervelend gedrag in uitgaansgelegenheid

Hengelo

Op zaterdag 3 januari werd rond 01.05 uur gemeld dat een aantal jongeren uit een horecagelegenheid aan de Marktsteeg waren gezet omdat zij meisjes lastig vielen. Ter plaatse troffen verbalisanten enkele portiers die twee jongen in bedwang hielden. Een portier verklaarde vervolgens door een van de jongens, een 17-jarige Enschedeer, te zijn mishandeld. Hij was geslagen en flink in zijn pink gebeten. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd geboeid afgevoerd. De andere verdachte, een 25-jarige Enschedeer, werd aangehouden wegens bedreiging van een portier en handtastelijk gedrag jegens meisjes. Tegen beide mannen is proces verbaal opgemaakt. (bps 04-000838 en bps 04-000829)

Diefstal uit jeugdhonk

Verdachte aangehouden

Borne

Op vrijdag 2 januari omstreeks 20.32 uur werd door getuigen gemeld dat zij een inbreker hadden overlopen bij een jeugdhonk aan de Stationsstraat te Borne. De dader was er daarna meteen vandoor gegaan. Dankzij diverse getuigenissen trof de politie de verdachte, een 15-jarige Almeloer, korte tijd later aan in de Nijstraat. Hij werd door getuigen herkend als degene die bij de jeugdhonk was overlopen. Ter plaatse werd een fiets aangetroffen, die door de overlopen persoon was achtergelaten, met de gestolen computerapparatuur in de fietstas. De verdachte bleek het bijbehorende sleuteltje van het slot in zijn bezit te hebben. Hij is in verzekering gesteld. (bps04-000777)


---- --