Gemeente Voorburg-Leidschendam

Van Haersma Buma opent fototentoonstelling

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 19 december 2003
---

Burgemeester M.A.P. van Haersma Buma van Leidschendam-Voorburg opent op zaterdag 3 januari om 16.00 uur in de Kunstuitleen in de Herenstraat in Voorburg de foto-expositie het dagelijks leven in onze stad. Tevens zal de burgemeester dan de prijswinnaars bekend maken van deze fotowedstrijd.

'Het dagelijkse leven in onze stad'. Dat is het onderwerp van een fotowedstrijd voor amateur-fotografen uit Leidschendam-Voorburg. De fotowedstrijd is georganiseerd door de werkgroep Temecula in het kader van het 10-jarig bestaan van de stedenband met Temecula. Ook in Temecula, de Amerikaanse zusterstad, is deze fotowedstrijd gehouden. In Temecula was de expositie te zien in november en in december 2003, onder andere tijdens de drukbezochte Dutch-American Heritage Day in Temecula op 7 december.

In totaal zijn er ruim 70 fotos ingezonden, waarvan 40 uit Leidschendam-Voorburg en 30 uit Temecula. Er worden 40 fotos tentoongesteld. De fotos geven een goed beeld van Het dagelijks leven in beide steden. Een goed beeld ook van overeenkomsten en van verschillen.

Maandag 5 januari verhuist de tentoonstelling naar de etalage van de Hema aan
het Koningin Julianaplein en is daar te zien voor het winkelend publiek tot eind januari.