CONNEXXION

Connexxion: persuitnodiging introductie Maxx door A. Jorritsma

PERSUITNODIGING

Datum: 29 december 2003
Kenmerk: HO/Maxx

49 nieuwe Maxx-bussen overspoelen Almere
Annemarie Jorritsma geeft startschot Maxx

Op zaterdag 3 januari worden in Almere 49 bussen ingehaald voor de nieuwe stadsdienst Maxx. De bussen worden door Almeerse chauffeurs in de ochtend opgehaald in Nijkerk en Heerenveen. Burgemeester Annemarie Jorritsma en Wethouder Heleen Visser geven om 14.30 uur het startsein voor Maxx. Ze doen dit door als twee 'bestuurders' zelf de eerste twee bussen in werking zetten. Aansluitend gaan alle 49 bussen in één groot lint via het Stadhuis een tocht maken door Almere. Burgemeester Jorritsma zal eigenhandig de eerste bus over de grens van Almere-Stad rijden.

Maxx staat voor maximaal stadsbus Almere


- Vrijwel alle Maxx stadslijnen rijden overdag in een frequentie van 7,5 of 10 minuten.

- Er komen nieuwe kaartsoorten. Daarbij hoeft men niet op de zonegrens te letten. Op de bus betaalt de reiziger 2 euro voor een Maxx reis en alleen bij het verkooppunt op Almere CS kan een kaart gekocht worden: 10 ritten voor 10 euro. Daarmee kan men binnen Almere 1,5 uur reizen en onbeperkt overstappen op alle Maxx lijnen.

- Maxx wordt gereden met 49 nieuwe lagevloerbussen die zijn voorzien van informatiedisplays en buggyplaatsen. Tevens zijn de bussen uitgerust met camerabeveiliging.

- Op werkdagen en zaterdag tot 19.00 uur is er een open instap gelegenheid. Reizigers stempelen zelf hun kaart af en kunnen bij alle deuren instappen. Dit bevordert de snelheid van de dienst. Speciale controleteams zorgen voor de kaartcontrole. Na 19.00 uur en op zon- en feestdagen kan de reiziger alleen bij de chauffeur instappen.

De pers wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze unieke gebeurtenis. U wordt in de gelegenheid gesteld om op verschillende manieren de dag mee te maken. Op het antwoordformulier kunt u aangeven op welke wijze u de happening wilt verslaan of wilt fotograferen/filmen. De volgende mogelijkheden zijn aanwezig:


- In de ochtend met een bus meerijden uit Nijkerk of Heerenveen.
- Aanwezig op onze vestiging aan de Splijtbakweg waar de eerste handeling wordt verricht.

- Met de eerste (mevrouw Jorritsma) of tweede (mevrouw Visser) bus meerijden tot stadhuis.

- Met de persbus mee (interessant voor fotograferende en filmende pers). Deze brengt u op plaatsen waar de stoet goed zichtbaar is. Na het Stadhuis gaat de persbus terug naar de Splijtbakweg.
- Met een bus in de stoet mee of met de cabriobus met dweilorkest mee voor de stoet uit.

Op 3 januari wordt u ontvangen in de perskamer. Bij registratie krijgt u een badge overhandigd.
Hierdoor is het mogelijk dicht bij de plekken te komen waar de handelingen plaatsvinden. Tevens heeft u daarmee toegang tot de persbus. De persbus kan gebruik maken van de busbaan. Dit is niet mogelijk met uw eigen voertuigen.

Indien u niet zelf aanwezig kan zijn op 3 januari bestaat de mogelijkheid dat wij foto en filmmateriaal ter beschikking stellen. Dit materiaal is aan het einde van de middag beschikbaar. Filmopnames worden in betacam kwaliteit aangeleverd. Geeft u dit aan op het antwoordformulier.

Heeft u nog vragen of specifieke wensen dan kunt u contact opnemen met Herman Opmeer, 035-625 1957 of 0651 093642. Via h.opmeer@connexxion.nl kunt u een antwoordformulier aanvragen.

29 dec 03 15:18