Politie Flevoland

Politie zoekt assistente

Almere 02-01-2004 - Woensdagmiddag eiste een 17-jarige Almeerse jongen geld van zijn stiefvader. Omdat hij dat niet kreeg bedreigde hij zijn stiefvader eerst met een bezemsteel en daarna met een keukenmes. Toen zijn stiefvader het huis uitgevlucht was, verdween de jongen ook voordat de politie hem kon aanhouden.

Na een tip wilde de politie de verdachte later in de middag aanhouden in een woning aan het Beeldhouwerpad. De verdachte werd aangetrroffen in de kelder, maar zag kans om via een kelderluik te vluchten. De politie zette een achtervolging in, luidkeels roepend: "Politie. Staan blijven". Een tegemoetkomende vrouw, die dit tafereel zag, spreidde haar armen wijduit om de verdachte tegen te houden, waarop de verdachte bleef staan en door de politie kon worden aangehouden.

Na de aanhouding ontstond een oploopje, waardoor de politie niet in de gelegenheid was de naam van deze plichtsgetrouwe assistente te noteren en haar te bedanken. De politie verzoekt de betreffende vrouw zich bij de politie te melden (0900-8844), zodat zij op passende wijze bedankt kan worden voor haar bijdrage aan deze aanhouding..