Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 02-01-2004 - 16.00 uur

Dodelijk ongeval op Westfrisiaweg
Westwoud, 2 januari 2004.
Op de Westfrisiaweg ter hoogte van Westwoud heeft om 06.30 uur een dodelijke aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtauto en een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 38-jarige man uit Bovenkarspel, is hierbij om het leven gekomen.
De vrachtwagen reed over de Westfrisiaweg (N302) in westelijke richting. Uit de andere richting kwam de personenauto. Ter hoogte van Westwoud ontstond een frontale aanrijding tussen de twee voertuigen waarbij de personenauto in het water raakte. De vrachtwagen kwam tot stilstand in de berm. De bestuurder van de personenauto is door omstanders uit het water gehaald. Hij is vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis waar hij is overleden. De bestuurder van de vrachtwagen, een 28-jarige man uit Bovenkarspel, is niet gewond geraakt. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De Westfrisiaweg was geheel afgesloten voor verkeer tussen 06.30 en 9.45 uur.

Agent bedreigd bij café in Hoorn
Hoorn, 1 januari 2004.
Op donderdagavond rond 20.00 uur is een agent bedreigd door een 42-jarige man uit Hoorn. Tijdens een controle vroegen twee agenten een vrouw een foutgeparkeerde auto voor een café te verplaatsen. Vervolgens kwam een de 42-jarige man kwaad het café uitrennen. Een groep van 25 tot 30 personen uit het café verzamelde zich om de agenten en de man heen. De man bedreigde een van de agenten en duwde hem tegen een auto. De agent heeft aangifte gedaan van bedreiging. De 42-jarige man is later aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is in verzekering gesteld op het bureau in Hoorn en wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Huiselijk geweld
Hoorn, 1 januari 2004.
Op donderdag 1 januari rond 22.00 uur is een 42-jarige vrouw uit Hoorn mishandeld. De verdachte is haar 52-jarige vriend, eveneens uit Hoorn. De man is aangehouden en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Twee auto's gestolen
Hoorn/Zwaag, 2 januari 2004.
Tussen woensdag 31 december en vrijdag 2 januari is vanaf de Paardenweide in Zwaag een auto ontvreemd. Het gaat om een zilverkleurige Seat van het type Leon. Het kenteken is EJ-831-N (Nato kenteken).
In de nacht van 1 op 2 januari is vanaf het parkeerterrein van een camping ook een auto gestolen. Het gaat om een rode Volkswagen type Golf met het kenteken TOP-H751 (Pools kenteken).

Tasjesrovers
Hoorn, 2 januari 2004.
Rond 13.00 uur is een 32-jarige man uit Hoorn beroofd van zijn rugtas. De man fietste door het Willem Wiese park, de tas hing over zijn schouder. Ter hoogte van de Ceder werd de tas van zijn schouder afgerukt. In de rugtas bevond zich de mobiele telefoon van het slachtoffer. De twee daders reden weg op een scooter.