1e persbericht van zondag 4 januari 2004

Eindhoven 04-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: man vernielt ruit

Een 25-jarige man zonder vaste woonplaats is zondag om 2.15 uur in een trappenhuis van de Heuvel Galerie aangehouden. De man lag daar te slapen en om daar te komen had hij een ruit vernield. Hij kon in het politiebureau verder slapen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietsdieven op heterdaad aangehouden

Op de Achterom zijn zondag om 3.40 uur twee Veldhovenaren van 21 jaar oud aangehouden. De politie betrapte hen toen zij met een kniptang het slot van een bromfiets probeerden open te maken. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vechtersbazen aangehouden

Zondag om tussen 4.20 en 4.30 uur zijn in de parkeergarage van de Heuvel Galerie drie Eindhovenaren van 18, 21 en 24 jaar oud aangehouden. Zij hadden in de parkeergarage zonder enige aanleiding twee Bosschenaren van 25 en 26 jaar oud mishandeld. Er was ook met een mes gedreigd. Een van de Bosschenaren bloedde uit zijn mond en had last van zijn kaak. Hij moest in het ziekenhuis behandeld worden. De drie geweldplegers zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Man vernielt autospiegel

Een 22-jarige Eindhovenaar is zondag om 5.35 uur op de Eerste Lieven de Keylaan aangehouden. Een getuige meldde dat een man de spiegel van een auto op de Poelaertstraat had vernield. De getuige gaf een signalement en de man kon aangehouden worden. Er was inderdaad een spiegel van een auto getrapt. De man is ingesloten.

Mierlo: Weggelopen jongen breekt in

Op een camping in Mierlo is zaterdag om 17.10 uur een 14-jarige jongen uit Urmond aangehouden. Hij had een ruitje van een stacaravan vernield en was naar binnen gegaan. Getuigen belden de politie en de jongen kon aangehouden worden. Hij bleek uit een internaat in Urmond weggelopen te zijn. De jongen is ingesloten voor onderzoek.

Nuenen: Inbraak

Zaterdag tussen 14.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan Vallestap. De voordeur is opengebroken en uit de woning zijn sieraden weggenomen.

Mariahout: Klokken gestolen

Uit een woning aan de Rooijseweg zijn zaterdag tussen 18.10 en 19.25 uur tien antieke klokken gestolen. De dader heeft een ruitje van de schuifpui aan de achterkant van de woning ingeslagen en zo de schuifpui open gemaakt. De waarde van de klokken is onbekend.

Netersel: Inbraak in woning

Zaterdag tussen 11.00 en 21.10 uur is ingebroken in een woning aan de Fons van der Heijdenstraat. Aan de achterzijde van de woning is een ruit vernield. De bewoner mist een pc met flatscreen, een notebook en een digitale fotocamera.

Valkenswaard: Verdachten zakkenrollen aangehouden

Zaterdagmiddag om 15.50 uur zijn op de Corridor een 15-jarige Eindhovens meisje en een 25-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Zij werden betrapt toen zij iets uit de tas van een winkelende vrouw probeerden te stelen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Lastige man aangehouden

Op het Paulusdal is zaterdag om 20.55 uur een 45-jarige man uit Bussum aangehouden. De man was aan de deur van de woning van zijn ex-vriendin gekomen en hij viel haar lastig. Hij schopte tegen het rolluik dat voor de voordeur zat. De politie kon de man niet tot bedaren brengen. Hij is aangehouden en ingesloten.

Valkenswaard: Twee mannen aangehouden voor vechten op straat

Op de Markt zijn zondag om 3.10 uur een 33-jarige man uit Lommel en een 39-jarige man uit Waalre aangehouden. Zij waren aan het vechten op de Markt. Na verhoor op het bureau zijn beiden naar huis gestuurd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed

Een 34-jarige Valkenswaardse automobilist is zondag om 3.50 uur op de Vasco Di Gamastraat betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 0,75 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.