Politie Flevoland

Rijden onder invloed bekeurd

Flevoland 04-01-2004 - De Politie Flevoland heeft zaterdagavond en
-nacht een aantal weggebruikers aangehouden en bekeurd, omdat ze met een te hoog alcoholpromillage deelnamen aan het verkeer. In Lelystad werd zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden

Op de Banterweg in Bant raakte zaterdagavond een 26-jarige man uit die plaats van de weg, toen hij richting Emmeloord reed. Hij raakte daarbij een bord en lantaarnpaal, maar liep geen verwondingen op. De man bleek te veel alcohol genuttigd te hebben (promillage onbekend). Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten.

In Dronten aan De Killick zagen agenten zaterdagavond een auto rijden, waar na controle bleek dat de APK verlopen was. De bestuurder werd een stopteken gegeven, waarna bleek dat de 41-jarige automobilist uit Dronten onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn promillage na een ademanalyse bleek 1,2 te zijn. Goed voor een boete en een rijverbod, waarna hij weer werd heengezonden.

In Lelystad werd door de politie zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Zuigerplasdreef. In totaal negen bestuurders werden bekeurd en kwamen eraf met rijverboden en geldboetes. Een uitzondering vormde een 21-jarige man uit Genemuiden. Zijn promillage bedroeg na de ademanalyse 1,5. En dat betekende invordering van het rijbewijs.

Ook in Lelystad, maar dan aan de Agoraweg zagen agenten net na middernacht een auto stilstaan. Uit de wagen stapte een man, die aangemerkt zou kunnen worden als bestuurder. Na controle bleek hij een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Even later reed de wagen met de betreffende man achter het stuur zonder licht weg. Hierna werd hij staande gehouden enbeboet, omdat zijn rijbewijs niet klopte. Ook moest hij blazen, zijn promillage was ruim drie hoger dan toegestaan. De man, een 25-jarige Amstelvener, kan diverse boetes tegemoet zien.