Politie Flevoland

Aanrijdingen door gladheid

Almere 04-01-2004 - Ook in Flevoland had het verkeer zaterdagavond,
-nacht en zondagmorgen te kampen met het slechte weer. Door sneeuw en bevriezing waren bepaalde wegen met name in en rond Almere glad en moeilijk begaanbaar. Er vond een aantal aanrijdingen plaats, waarbij tot nu toe geen sprake was van letsel. De politie adviseert bestuurders op tijd weg te gaan, de weersvoorspellingen in de gaten te houden en de snelheid aan te passen aan de verkeerssituatie.

Zondagochtend kregen agenten de melding dat er op de Hogering een auto van de weg geraakt zou zijn. Op de plaats trof de politie ook de andere hulpverleners (brandweer en ambulance) aan. De vrouw, een 30-jarige Almeerse, werd ter plaatse onderzocht, maar mankeerde volgens het ambulancepersoneel niets. De vrouw verklaarde door de gladheid van de weg geraakt zijn.

De politie Almere kreeg de nacht overigens overige meerdere meldingen van glijdende auto's op de A6. Twee daarvan zijn bekend bij de politie. Eentje behoorde toe aan een 31-jarige Almeerder, die onderaan de afrit Almere Buiten in de berm stond. De bestuurder raakte niet gewond en bleek ook niet gedronken te hebben. De andere wagen werd zonder bestuurder aangetroffen bij de afrit Almere Stad-West. De politie vermoedt ook in dit geval dat de auto door gladheid van de weg geraakt is.