stad Utrecht 11.15 uur

Utrecht 04-01-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Vechtpartij na aanrijding

UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Rijksweg A12 Oost een aanrijding met materiële schade plaats waarna de bestuurders en betrokkenen met elkaar op de vuist gingen.

De aanrijding vond plaats tussen twee personenautos omstreeks 15.00 uur. Hierop gingen de bestuurders met elkaar op de vuist en kwam familie toegesneld om zich er mee te bemoeien. Uiteindelijk wist de politie de partijen van elkaar te scheiden.

Tasjesrovers aangehouden

UTRECHT In verband met een tasjesroof op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie zaterdagmiddag twee verdachten aangehouden. De verdachten in de leeftijd van 12 en 15 jaar uit Utrecht, hadden een vrouw die met haar rolator liep van haar tas beroofd terwijl zij op de fiets langs haar reden. Omstanders kon een van de daders een stuk verderop aanhouden en aan de politie overdragen. De tweede dader werd in zijn woning aangehouden en wegens verzet geboeid meegenomen naar het politiebureau.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie een bestuurder onder invloed van alcohol aangehouden op de Boelesteinlaan nadat de man tevens door rood licht reed. De man, 34 jaar uit Utrecht, verzette zich bij de ademanalyse en beledigde de agenten. Vanwege het verzet was het nodig enig geweld toe te passen en inzet van een politiehond om de man mee te krijgen. Op het politiebureau bleek hij 315 ug/l in zijn lichaam te hebben.

Getuigen tasjesroof gezocht

UTRECHT Zaterdagmiddag vond omstreeks 17.45 uur op de Oranjerivierdreef een tasjesroof plaats. Een 61-jarige vrouw uit Utrecht liep de vrouw over de Oranjerivierdreef naar de Zambesidreef toen twee onbekende personen, een op fiets en een lopend, haar tas grepen en ervandoor gingen. De politie verzoekt eventuele getuigen van het incident contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie op heterdaad een autokraker aangehouden in de parkeergarage aan de Springweg.

Omstreeks 20.00 uur bleek een autokraker in de parkeergarage door een omstander op heterdaad aangehouden te zijn. De verdachte, een 32 jarige man uit Utrecht, is door de politie overgenomen en naar het politiebureau gebracht.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een bestuurder onder invloed van alcohol aangehouden op de Oudegracht. De verdachte, 22 jaar uit Amsterdam, reed omstreeks 03.45 uur tegen het verkeer in. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek hij 570 ug/l in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Baldadigheid beboet

UTRECHT Omstreeks 06.30 uur zag een surveillerende agent op de Voorstraat dat een ruit van een winkel werd beklad met kaarsvet. Twee mannen, 23 jaar uit Groenekan en 24 jaar uit Utrecht werden hierop meegenomen naar het politiebureau en ontvingen een bekeuring.