Heuvelrug 11.25 uur

Utrecht 04-01-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Aanhoudingen na grote vechtpartij

VEENENDAAL De politie heeft zondag vijf mensen aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Markt. Om nog onbekende reden liepen daar rond 01.00 uur de gemoederen tussen twee groepen hoog op. Aanwezige portiers traden daadkrachtig op en wisten met de inmiddels gearriveerde politieagenten de rust weer te herstellen. Vier inwoners van Veenendaal, varierend in leeftijd van 19 tot en met 27 jaar) en een inwoner van IJsselstein (20 jaar) werden aangehouden. Twee betrokkenen van de vechtpartij zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt nog de toedracht van de vechtpartij.

Brand in loods

VEENENDAAL Aan de Dijkstraat is zaterdag rond 14.45 uur brand uitgebroken in een loods. Tijdens slijpwerkzaamheden ontstond de brand. Aangezien het vuur snel om zich heen greep en in de loods enkele dieseltanks aanwezig waren, werd groot alarm geslagen. De brandweer wist het vuur te bedwingen. Door verschillende politie-eenheden werd een grote hoeveelheid toeschouwers op gepaste afstand gehouden en het verkeer in de directe omgeving in goede banen geleid. Tijdens de bluswerkzaamheden ontplofte een tank. De eigenaar van de loods gaf tijdens de brand aan dat er geen asbest aanwezig was.

Gewonde door aanrijding

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Zandweg is zaterdag rond 14.30 uur een 43-jarige autobestuurder uit Wijk bij Duurstede door een botsing gewond geraakt aan zijn hoofd. Het ongeval ontstond, doordat een 40-jarige automobilist uit Cothen, die eveneens op de Zandweg reed, af wilde slaan en daarbij de inwoner van Wijk bij Duurstede niet bijtijds opmerkte.

Door de brandweer is het wegdek op de kruising schoongespoten in verband met olieresten. Medewerkers van de gemeente voorzagen de kruising daarna van zout ter voorkoming van gladheid.