Binnensticht 11.30 uur

Utrecht 04-01-2004 - Persberichten district Binnensticht

Aanhoudingen voor belediging agenten

ZEIST Door de politie zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee personen aangehouden voor belediging. Op de Slotlaan troffen surveillerende agenten rond 01.30 uur een groepje lawaaierige jongeren aan. Toen zij gevorderd werden om rustig verder te gaan, riep een 16-jarige Driebergenaar beledigende taal naar de agenten. Hij werd aangehouden. Na zijn aanhouding kwamen de andere jongeren bij het politiebureau om hun onvrede over de politie te uiten. Hierbij riep een 16-jarige Zeistenaar beledigende taal naar de agenten. Ook hij is hiervoor aangehouden.

Diefstal straatnaambord

ZEIST Twee 21-jarige Driebergenaren zijn zaterdag rond 03.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal. Op de Blikkenburgerlaan werd door agenten gezien dat in de auto waarin zij zaten, een straatnaambord lag. Dit bord hoort thuis op de kruising Blikkenburgerlaan/Driebergseweg in verband met afsluiting van de Blikkenburgerlaan.

Autodief na achtervolging opgepakt

DRIEBERGEN Door gezamenlijke inspanningen van agenten van het KLPD, het politiedistrict Binnensticht en getuigen is een 25-jarige Utrechtse autodief zaterdagmiddag opgepakt.
Motorrijders van het KLPD zagen rond 16.45 uur de Utrechter bij Veenendaal over de A12 richting Utrecht rijden. Bij navraag bleek dat de auto waarin hij zat, een Smart Roadster, gestolen was. Met snelheden tot 180 km. p/u werd daarna de achtervolging ingezet. Door agenten van het district Binnensticht werd de afrit van de A12 geblokkeerd. Desondanks wist de automobilist hier tussendoor te glippen. Daarna haalde de Utrechter, ondanks de verkeersdrukte enkele halsbrekende toeren uit op de Hoofdstraat, ter hoogte van het NS-station. Hierdoor verloren de agenten hem even uit het oog. Getuigen tipten de agenten echter over een man op het perron van het NS-station, die uit de auto was gesprongen. Zijn signalement kwam overeen met de gezochte automobilist, waarop hij werd aangehouden. Tijdens de achtervolging werd ook een helikopter van het KLPD ingezet om de man vanuit de lucht in de gaten te houden.