Politie Flevoland

Aanhoudingen na steekpartij Lelystad

Lelystad 04-01-2004 - De politie Lelystad heeft zondagmorgen twee verdachten van 23 en 25 jaar uit Lelystad aangehouden. Ze worden verdacht van een steekpartij eerder die ochtend in de buurt van het station in Lelystad. Daarbij raakte een 36-jarige man, ook uit Lelystad gewond. Hij werd voor controle overgebracht naar het plaatselijke Zuiderziekenhuis.

Even voor zes uur zondagmorgen kreeg de politie een melding binnen dat een man zou zijn neergestoken in de buurt van het station. Hoewel hij gewond raakte, was hij nog wel bij kennis en kon hij zelf het alarmnummer bellen. Wat de Lelystedeling voor letsel aan het steekincident heeft overgehouden, is op dit moment niet bekend.

Eenmaal ter plaatse werd na de zorg om het slachtoffer, direct een (technisch) onderzoek opgestart, waarbij overleg werd gevoerd met Spoorwegpolitie en NS. Een gedeelte van het station werd afgezet en een buurtonderzoek opgestart. Ook werd een aantal getuigen gehoord. Dankzij verklaringen en signalementen, kon de politie binnen een uur in de Lelystadse Waterwijk twee verdachten aanhouden, die voldeden aan het signalement. Het ging om twee mannen uit Lelystad van 23 en 25 jaar. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze voor verder verhoor ingesloten.

Na iets meer dan twee uur werd het NS station volledig vrijgegeven. De hele tijd is het station overigens via een zij-ingang toegankelijk geweest voor het publiek.