Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 4 januari 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen stelde de politie van het district De Noordhoek naar aanleiding van klachten in een pand aan de Benthuizerstraat onderzoek in. Op de zolderverdieping werd een hennepkwekerij aangetroffen. De in totaal 380 hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de hennepkwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmiddag werd in een pand aan de Kabeljouwsestraat een hennepkwekerij ontdekt. Op de tweede verdieping was een in bedrijf zijnde kwekerij aanwezig met zo'n 320 hennepplanten. De hennepplanten en de apparatuur voor de kwekerij werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar. De politie van het district Rotterdam-West trof zaterdagavond in een pand aan de Slamatstraat een hennepkwekerij aan. In een woning werden in diverse ruimtes in totaal 368 hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd gedeeltelijk illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* DUITSER OPGELICHT
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag werd een 19-jarige Duitser opgelicht. Het slachtoffer had via internet contact gelegd met een man die mobiele telefoons te koop aanbod. De deal was 24 telefoons voor 5000 euro. Op de Sophiakade werd de transactie afgesproken. Twee mannen stapten in de auto van het slachtoffer, waarna hij het geld moest laten zien. Het geld werd uit zijn handen gegrist en de mannen verlieten de auto. Zij liepen een flat binnen en verdwenen. De Duitser heeft geen telefoons gezien en is 5000 euro armer.


* BRAND DOOR WASDROGER
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -Vermoedelijk door kortsluiting in een wasdroger ontstond zaterdagmiddag omstreeks half zes brand op de zolderverdieping van een woning aan de Sint Laurensbaai. De bewoonster wist zich met haar twee katten in veiligheid te brengen. De zolderverdieping brandde uit. Het pand liep verder rook- en waterschade op. De brandweer bluste de brand.


* BRAND IN BEJAARDENCENTRUM
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag ontstond brand in een woning op de zesde etage van een bejaardencentrum aan de Apollostraat. De bewoonster was op dat moment niet aanwezig. De zesde verdieping van het centrum werd ontruimd. De bewoners werden opgevangen in de recreatieruimte. De gewaarschuwde brandweer, die het alarm middelbrand maakte, gaf om 16.45 uur het sein brand meester. De mogelijke oorzaak van de brand is kortsluiting in de wasmachine of wasdroger.De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in.


* IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart over zeven werd een 14-jarig meisje in haar woning aan de Adrianastraat overvallen door twee onbekende mannen. De twee mannen, in het bezit van vuurwapens, drongen de woning binnen op het moment dat het meisje alleen thuis was. De gehele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. Uiteindelijk verlieten de mannen met een nog onbekende buit de woning. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* MAN RIJDT MET AUTO TEGEN PUI VAN EEN BAR

ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg omstreeks half zes ramde een 33-jarige Rotterdammer met zijn auto de overdekte uitbouw (terras) van een bar aan het Stadhuisplein. De man, die onder invloed was, had eerder in de bar kennelijk een woordenwisseling gehad. Hij was weggegaan en even later teruggekomen in zijn auto. Hij reed over het voetgangersgebied van het Stadhuisplein het terras van de bar op en ramde even later de uitbouw. Diverse omstanders op het terras moesten wegspringen om het vege lijf te redden. Ruiten in de pui sneuvelden en steunbalken werden ontzet. Drie personen die in de uitbouw zaten, een 24-jarige man en twee vrouwen, 18- en 23-jaar oud (allen afkomstig uit Rotterdam)raakten licht gewond. Zij werden in het Erasmus Medisch Centrum behandeld. Toen de auto tegen de bar tot stilstand was gekomen, trokken omstanders de man uit de auto en werd hij geschopt en geslagen. Politiemensen hebben de verdachte uiteindelijk, met behulp van medewerkers van de bar, ontzet, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is ingesloten.

Uitgave zaterdag 3 januari 2004