Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 januari 2004

Marita van Loon 06-22807860

Gladheid in Twente

Veel blikschade, weinig persoonlijk letsel

Twente

De gladheid op zondag 4 januari op de Twentse wegen heeft meerdere kleine(re) aanrijdingen veroorzaakt, voornamelijk langs de A1. Rond 14.30 uur 's middags waren er bij de politie enkele tientallen aanrijdingen/slippartijen gemeld. Tot nog toe geeft zich nagenoeg geen persoonlijk letsel voorgedaan. In Almelo is een personenauto aan de Wierdensestraat in de slip geraakt en tegen een lantaarnpaal gebotst. Ook hier was alleen sprake van blikschade.

Stelselmatige dader aangehouden

Man verdacht van meerdere strafbare feiten

Almelo

Een 34-jarige Almeloer is zaterdagavond omstreeks 21.13 uur aan de Weggelerstraat in Almelo in overleg met Justitie buiten heterdaad aangehouden. Twee stadstoezichthouders kregen de man in de gaten en alarmeerden de politie. De man wordt met meerdere eerder gepleegde strafbare feiten in verband gebracht, waaronder diefstal van enkele goederen op 28 december jl. in het theaterhotel te Almelo. De man komt voor op de lijst stelselmatige daders en zal derhalve bij Justitie worden voorgeleid. (bps: 03-167170)

Rijden onder invloed

Automobilist blaast 1,15 promille

Hellendoorn

Op zaterdag 3 januari omstreeks 15.56 uur werd een 66-jarige automobilist uit Nijverdal gecontroleerd op de Luttenbergerweg te Hellendoorn. Hij was onder invloed van alcohol en werd daarom aangehouden en overgebracht naar het bureau Nijverdal. Hier blies de man 1,15 promille op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een transactie aangeboden en een rijdverbod van 5 uur. (bps 04-001038)

Beroving van handtas

Dief slaat slag tijdens inparkeren scootmobiel

Enschede

Terwijl een 53-jarige Enschedese op zaterdag om 20.13 uur nog bezig is haar scootmobiel in de box aan De Kiepe in Enschede in te parkeren, wordt haar handtas door een onbekende man uit het mandje gegrist. In de tas bevonden zich onder andere een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin een bankpas. Van de dader, donker gekleed, ontbreekt ieder spoor. (bps 04-001098)

Geluidsoverlast

Man aangehouden

Borne

Een 34-jarige man uit Borne is zondag om 03.30 uur in zijn woning aan de Theresiastraat aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast en wegens ambstbelemmering. Na een waarschuwing eerder op de avond bleef het aanvankelijk rustig. Een uur later echter stond de volumeknop weer op voluit. Conform afspraak werd daarop, onder hevig verzet van de eigenaar, een deel van de geluidsinstallatie in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (bps 04-001168)

Vernieling auto

Man aangehouden

Borne

Een 40-jarige inwoner van Borne is op zaterdag 3 januari om 10.00 uur in zijn woning aan de Von Bonninghausenstraat aangehouden op verdenking van het bekrassen van een auto van een buurman. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Aan het bureau ontkende hij iets met de bekrassing van doen te hebben. Na gehoord te zijn is de man weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps 04-000872)

---- --