Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 3-4 januari

Breda, 4 januari 2004

Politie houdt met hulp van getuige 2 verdachten woninginbraken aan

Fijnaart: Op zaterdag 3 januari 2004 omstreeks 20.30 uur heeft de politie van team Moerdijk in Dordrecht twee mannen aangehouden op verdenking van twee woninginbraken en een poging. Het gaat om twee mannen van 39 jaar oud afkomstig uit Den Haag en 21 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Door de snelle hulp van een getuige kon de politie enkele uren na de woninginbraken de verdachten aanhouden.

Eerder die middag kreeg de politie melding van poging woning inbraak in de Vallencienstraat te Fijnaart. Ook zouden de twee mannen in een andere woning dezelfde straat hebben ingebroken. Een getuige had de twee mannen in een tuin van de woningen gezien en hij kon de twee een eind volgen. Hij kon tevens een goed signalement geven van de twee mannen. De twee woninginbrekers hadden nog meer pech want bij de vlucht verloren zij hun autosleutels in een van de tuinen waar ze in de woning hadden ingebroken. Deze sleutels werden direct gevonden door een benadeelde en aan de politie overhandigd. De politie zocht vervolgens samen met de getuige de omgeving af naar de daders. Daarbij troffen zij al snel de auto aan waarmee de verdachten waren gekomen.

Andere oplettende burgers konden de politie even later melden, dat twee personen, die voldeden aan het signalement, een taxi hadden besteld naar het station in Dordrecht. De politie kwam daar tegelijk met de taxi aan en de getuige herkende direct de twee mannen. Met assistentie van politie Zuid-Holland-Zuid werden de twee verdachten daar ter plaatse aangehouden en ingesloten te Breda.

Bij de fouillering van een van de verdachten werden de sierraden herkend, die eerder die dag gestolen zouden zijn vanuit een woning in Stampersgat. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en kijkt daarbij of deze mannen voor meerdere woninginbraken in aanmerking komen.

Rustig weekend in binnenstad Breda

Breda: Het afgelopen weekend is het erg rustig geweest in het uitgaanscentrum van Breda. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 20-jarige man uit Halsteren aangehouden wegens het gebruik van harddrugs in een horecagelegenheid. Met een proces-verbaal kon hij naar huis.

In dezelfde nacht bekeurde de politie 4 foutparkeerders en twee wildplassers.

Ook de nacht van zaterdag op zondag verliep overwegend rustig. Bij een incident hield de politie vier personen aan. Twee mannen uit Breda van 16 en 18 jaar oud voor het verstoren van de openbare orde en twee mannen uit Zwijndrecht van 25 en 18 jaar oud voor het beledigen van agenten. Zij werden ingesloten op het politiebureau. Later in de nacht konden zij met een boete weer naar huis.

Bron: Enny de Wit