Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Vierde editie uit de 'Crossover Crash' festivalreeks in de Melkweg

Beste Media,

Wij vragen hierbij aandacht voor de vierde editie uit de 'Crossover Crash' festivalreeks die op 4 januari in 'de Melkweg' plaats zal vinden. Vanaf 16.00 uur spelen er in 'de Oude Zaal' Europese bands waarvan de buitenlandse bands debuteren in Nederland.

CROSSOVERCRASH PART 4
De eerste zondag in 2004 moet je vet beginnen met al je vrienden en kennisen.
Op 4 januari kun je lekker vroeg naar 'de Melkweg' in Amsterdam waar vanaf 16.00 uur de 'Crossover Crash' voor de vierde keer plaatsvindt. Veel korte, maar heftige, optredens van 8 Europese bands, een DJ en een VJ, gratis gesponsorde) CD's, street- en skatewear ... kortom een knallende cross-over-(new-year)-crash. Voor de entree ( Euro 6,- ) hoef je het niet te
laten. De meeste buitenlandse bands debuteren in Nederland.

Uit Italië komen:
Out of Style
Atman http://www.atmanrock.com
Pro-Agres http://www.pro-agres.com
Uit Duitsland komt:
KJU http://www.kju-music.de
Uit Frankrijk krijg je te zien:
Body Fluid http://www.sriracha-sauce.com/bodyfluids/index.htm ... en uit Nederland
Brainshake http://www.brainshake.nl
Motherfed http://www.motherfed.com
Blind Sight http://www.blindsight.nl

Verder een vindt een "supersessie" plaats waarin muzikanten van bekende Nederlandse bands uit hun dak gaan met nummers die ze altijd al wilden spelen maar nooit aan toe kwamen.

Voor de die-hards is vanaf 23:00 een afterparty in de "heavy alternative" kroeg Korsakoff (5 minutjes lopen vanaf 'de Melkweg').

Tussen de acts door is het zoals gewoonlijk weer vechten en springen om de gratis street- en skatewear, CD's en bonnen voor de afterparty. Verder staat de 4tune shop er met een super uitverkoop.

Motherfed presenteert hun nieuwe video-clip en er zal een live-optreden zijn van de paaldanseres uit deze clip. Deze clip, voor het nummer 'B.S.H.S.' is opgenomen in de Amsterdamse club "Non Stop", alle figuranten komen
uiteraard ook.

Achtergrondinformatie
Het idee achter de 4Tune fesivalreeks is dat het een gelegenheid biedt voor (voornamelijk Europese) "heavy alternative discoveries" om zich te profileren binnen het Nederlands clubcircuit.

Er zijn tot op heden reeds drie edities geweest, de 'Crossover Crash I' (de Velodrome, 1999), de 'Crossover Crash II' (2001) en de '4Tune Showcase' (2002). Telkens weer stroomde het publiek van over heel Nederland richting Amsterdam om te zien wat het Europese heavy-alternative circuit te bieden had.

Tot nu toe hebben de volgende bands minstens eenmaal hun opwachting gemaakt bij een van de 4Tune festivals:

88 Circles Above, Agresion, Brainshake, Cancelled, Carp, Chakra, Concubine, Craven, Curfew, Dimension 7, Freshfabrik, Jaya the Cat, Laberinto, Motherfed, Retturn, the Semitones, Undeclinable en Watcha.

Voor eventuele info, foto's en vrijkaartjes om weg te geven:

Stuur een mailtje naar: brechtje@4tune.nl
Bel naar 4Tune Records: 020-6240068