Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

Zondag 4 januari: Nieuwjaarsrace Zandvoort

Zondag 4 januari: Nieuwjaarsrace Zandvoort 17 December 2003 - Zondag 4 januari wordt op Circuit Park Zandvoort de Nieuwjaarsrace verreden. Deze derde wedstrijd voor het Winter Endurance Kampioenschap gaat over vier uren en start om twaalf uur. De toegang tot duinen, tribune en paddock is gratis. Voor een parkeerplaats op het terrein binnen de poorten van het circuit dient zeven Euro te worden betaald.

In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden voor het officieel Nederlands kampioenschap lange-afstand-racen. De serie wordt verreden op de circuits van Zandvoort, Oschersleben en Zolder. Na twee gereden races gaan Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Rob Karst en John de Vos aan de leiding. Vader en zoon Bleekemolen komen aan de start met een Porsche 911 GT3 en wisten de eerste wedstrijd, de Zandvoort 500 winnend af te sluiten. In Oschersleben kampte het duo met pech en moest genoegen noemen met de tweede plaats. Karst en de Vos (Renault Clio) behaalden een tweede en eerste plaats. De titelverdedigers staan daarmee gelijk in punten met de Bleekemolens.

Een volledige deelnemerslijst is nog niet voorhanden daar de inschrijving voor de Nieuwjaarsrace pas sluit op de ochtend van het evenement zelf. De verwachting is dat er diverse bekende coureurs uit de nationale raceklassen aan de start verschijnen. Totaal worden er circa 55 équipes aan de start verwacht.

De deelnemende automobielen komen uit in de volgende klassen: toerwagens boven 2000cc, tot 2000cc, Seat Ibiza Tdi en BMW Compact Cars.

Tijdschema Nieuwjaarsrace zondag 4 januari 2004

09.30-10.15 uur Vrije training 10.30-11.00 uur Kwalificatietraining

12.00 uur Start Nieuwjaarsrace (4 uur)

Foto: Cas Poldermans

Zondag 4 januari: Nieuwjaarsrace Zandvoort

Circuit-paddockjaarkaart slechts EUR99,= !!

Zondag 16 november: 2FAST2FURIOUS

Bedrijfsruimte te huur op Circuit Park Zandvoort

Team Bleekemolen wint Zandvoort 500

© Copyright 2003, Circuit Park Zandvoort