AutoRai

23-12-2003

Naast Eclipse Concept-E nu ook de Sport Truck

Naast de Eclipse Concept-E beleeft ook een ander voertuig zijn wereldpremière tijdens de Detroit Motor Show van 4 tot en met 19 Januari 2004.

De Sport Truck is een middelgrote pick-up met een sportief hart. Hij is ontwikkeld in samenwerking met de Chrysler Group in een project dat voortvloeit uit Mitsubishis alliantie met DaimlerChrysler.

Profiel
MMC wil op de Noord Amerikaanse markt een pick-up truck introduceren en daarbij te volle gebruik maken van de alliantie met DaimlerChrysler. Het betekent voor MMC een waardevolle toevoeging aan de line-up en een eerste stap in een heel belangrijk segment in deze markt.

Design exterieur
Gestroomlijnd koetswerk, een brede cabine en 22-inch wielen die echt op de uiterste hoeken zijn geplaatst, geven de Sport Truck een sportieve, krachtige, mannelijke uitstraling. De zwart/chrome accenten op de voorgrille, opvallende raampartij en geprononceerde achterzijde leggen de nadruk op het onverzettelijke karakter van dit concept model. De noodzaak voor praktisch gebruiksgemak is niet uit het oog verloren. De achterklep van de laadbak kan zowel omhoog als naar beneden worden geschoven wat het transport van surfplanken of andere lange items mogelijk maakt.

Design interieur
Het gestileerde lineaire design van het dashboard en stoelen geeft het interieur een moderne architectonische look. Het instrumentenpaneel is uitgerust met primaire instrumenten die allemaal naar de bestuurder staan gericht voor optimaal bedieningsgemak. De achterbank kan in delen zijwaarts worden geschoven zodat desgewenst een bank of gescheiden stoelen ontstaan. Schuif je de bank helemaal naar achteren in de laadbak, dan kunnen de achterpassagiers de opwinding van open rijden ervaren.

Specificaties
Lengte x breedte x hoogte (mm) 5245 x 1995 x 1770 Wielbasis (mm) 3380
Inzittenden 4
Motor 4.7-liter V8
Transmissie 5-traps automaat Aandrijflijn 4WD