Ingezonden persbericht


Spiritueel Centrum Alphen organiseert
4 januari: HET KEUZEMOMENT

Alphen aan den Rijn- Spiritueel Centrum Alphen organiseert met het Keuzemoment op zondag 4 januari 2004 een mini workshop voor mensen die hun voornemens in het nieuwe jaar daadwerkelijk willen realiseren. Een goed begin is het halve werk!

Leonoor Boogaard (NLP counselor) en Jos Hertroys (Psychosynthese gids) voegden hun disciplines bijeen tot een dynamisch en actief geheel: Het Keuzemoment. Een begeleid intern proces neemt de deelnemer mee naar de werkelijke motivatie achter het 'goede voornemen' want ,,je onderliggende motivatie bepaalt of je erin slaagt om iets in je leven te veranderen'', volgens Boogaard. ,,Mensen willen bijvoorbeeld graag stoppen met roken omdat hun omgeving dit van ze vraagt. Als je aan deze mensen vraagt waarom ze roken blijkt dat velen het gewoon prettig en zelfs lekker vinden. Het roken kan dan weleens met heel andere dingen te maken hebben: een moment van rust creëren, een ogenblik om na te denken''. ,,Het begrijpen van de psychologische achtergronden van een voornemen is belangrijk'' vindt Hertroys ,,maar er een praktisch handelbaar geheel van te maken evenzeer. Voor Het Keuzemoment haalden we uit onze beide disciplines de beste ingrediënten voor een feestelijk Nieuwjaarsmenu. Het programma van de workshop is ook letterlijk opgesteld als een menu, waar men door het 'nuttigen' van de diverse verrassende 'gerechten' op een speelse manier de kans krijgt één of meerdere voornemens tot een daadwerkelijk succes te maken''. In tegenstelling tot de eerdere bijeenkomsten waarin het actieve deel vooral vertegenwoordigd werd door de discussie met de spreker en het publiek, zal men bij Het Keuzemoment vanaf het eerste moment actief worden betrokken. ,,Iedereen komt voor zichzelf'' aldus Boogaard ,,en we verwachten dan ook mensen die de uitdaging van het avontuur met zichzelf aan willen gaan. Het lijkt zo gemakkelijk, jezelf veranderen, maar de meeste goede voornemens worden na een tijdje keurig in de kast gelegd. Die halen we weer van de plank bij de volgende jaarwisseling en we proberen het dan nog maar eens. Dát willen we dus voorkomen met Het Keuzemoment''.

Spiritueel Centrum Alphen heette eerder Spiritueel Café Alphen. De samenwerking tussen het Spiritueel Centrum Alphen en de lokale omroep AlphenStad FM is onveranderd. ,,Zowel de naam als de locatie van het publieksevenement zijn veranderd. Spiritueel Café werd tot nu toe gehouden in het Parkfilmhuis en vanaf 2004 zal men Spiritueel Centrum Alphen kunnen vinden in de Remonstrantse kerk in het centrum van Alphen. Deze kleine naamsverandering hebben we laten samenvallen met de nieuwe locatie die met ingang van 2004 is gekozen. Elke laatste zondag van de maand (we beginnen op 4 januari maar gelijk met de uitzondering die deze regel bevestigt) organiseert Spiritueel Centrum Alphen een publieksevenement in de Remonstrantse kerk, waarvan AlphenStad FM opnamen maakt die gebruikt worden in het programma Zin of Onzin (dinsdag 19.00-21.00 uur)'' meldt Henriëtte van der Wiel, producent van Zin of Onzin. ,,Deze samenwerking is in de afgelopen maanden succesvol gebleken en op deze manier bouwt Zin of Onzin een persoonlijke band op met de luisteraar en andersom. ,,De komende maanden zal het Spiritueel Centrum Alphen en in het verlengde daarvan het programma Zin of Onzin - de naam zegt het al- onder andere op zoek gaan naar de houdbaarheidsdatum van paragnosten, helderzienden en magnetiseurs. Zij vertegenwoordigen een grote groep alternatieve genezers met veelal aantoonbare resultaten. Bezoekers en luisteraars mogen voor zich de zin of onzin ervan bepalen''.

Het Keuzemoment - 4 januari 2004 - Remonstrantse kerkje (ingang in de steeg naast bakkerij DeliFrance - Van Mandersloostraat) Kaarten reserveren kan telefonisch: 0172 - 432 148 (praktijk Jos Hertroys) of via e-mail: zinofonzin@alphenstadfm.nl; kaarten ook ter plekke verkrijgbaar à E 10,- Toegang vanaf 14.00 uur - aanvang Het Keuzemoment is om 1500 uur. Uw informatie:
Indien u meer of andere informatie wilt in verband met deze tekst, Het Keuzemoment, het programma Zin of Onzin of Spiritueel Centrum Alphen dan kunt u contact opnemen met Henriëtte van der Wiel via telefoonnummer 06 - 521 735 00
of via e-mail: wielh@alphenstadfm.nl


---- --