Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 4 januari 2004

Cadée wint wedstrijd in Dortmund / Aarts tweede op 200 meter

De Bossche atleet Erik Cadée heeft bij het Hallensportfest der DJK SuS Brambauer in de Helmut-Körnig-Halle van Dortmund het kogelstoten gewonnen. Met een afstand van 15,90 meter was de student in Duitsland de beste in een internationaal veld van 17 deelnemers. Bij de jongens junioren A finishte de Tilburger Boy Aarts als tweede op de 200 meter. Zijn tijd van 22.05 seconden was goed voor winst van zijn serie. Bij de B-junioren was er een vierde stek voor Tim van Den Berg met een tijd van 52,6 seconden op de 400 meter.

Ralf Kieboom liep bij de mannen naar was er een halve finale-plaats op de 60 meter: 7.10 seconden. Christel Bertens kwam op deze afstand tot een tijd van 7,91 seconden (halve finale). Clubgenote Dorien Dek eindigde als gedeeld vierde op 200 meter met 26.12 seconden. Vierde werd ook, bij de meisjes A, Valentine Kortbeek. In Duitsland kwam ze op het onderdeel verspringen tot een afstand van 5,20 meter.
* Thomas Kortbeek is vandaag gearriveerd in Stellenbosch (ZAF) voor een 3-weekse trainingsstage van de Olympische B-Selectie van de KNAU. Samen met andere atleten van de 'Power Events'-onderdelen zal de winnaar van de Wereldstudentenspelen zich voorbereiden op het baanatletiekseizoen van 2004, een Olympisch Jaar. Na terugkeer in Zuid-Afrika hoopt de 400 meter hordenloper zijn stage fysiotherapie af te ronden.