Politie Zeeland


W-0059-2003 AANHOUDINGEN NA POGING INBRAAK


Twee jongens uit Oost-Souburg, van 16- en 17 jaar, werden in de nacht van zaterdag/zondag in Vlissingen aangehouden. Beide jongens worden verdacht van een poging tot inbraak in een schuur bij een woning aan de M.L. Kingstraat.
Ze werden hierbij gezien door de bewoner waarna de jongens er vandoor gingen. Beide jongens reden even later op een scooter in de Piersonstraat waar ze vervolgens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de jongens verdacht worden van meerdere diefstallen uit schuurtjes, werden ze voor verder onderzoek ingesloten.


W-0060-2003 BRANDSTICHTING

Zondag rond 03.00 uur is er brand ontstaan in een woning aan de Arbeidstraat te Vlissingen.
Vermoedelijk is er iets brandbaars door de brievenbus gegooid waardoor er schade ontstond aan het plafond en de voordeur. De brand werd door de bewoner geblust met water. De brandweer was ook ter plaatse en omdat de woning vol stond met rook werd deze door hen gelucht.


O-0061-2003 UIT DE BOCHT GEREDEN

Op de Molenweg te Scherpenisse is zaterdag rond 19.00 uur een 25-jarige man uit de gemeente Tholen met zijn auto uit de bocht gereden.
Vermoedelijk door een te hoge snelheid en het gebruik van alcohol verloor hij in een bocht de macht over het stuur waardoor hij tegen een hek botste en zijn auto op de kop tot stilstand kwam. De bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn auto raakte rondom beschadigd. Omdat hij te veel alcohol had gedronken kreeg hij een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.


W-0062-2003 KOP/STAARTBOTSING

Bij een kop/staartbotsing op de Rondweg van Biggekerke werden zondagmiddag twee personenauto's beschadigd.
Een 67-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed achter op de personenauto van een 55-jarige Duitser, toen deze afremde om rechtsaf te slaan. Een inzittende van de Duitse personenauto werd met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Z-0063-2003 HENNEPPLANTEN IN BESLAGGENOMEN

In een woning in de Ferdinandstraat in Axel werd zaterdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Alle 100 planten en de benodigde apparatuur werd in beslaggenomen. De bewoner en vier andere personen die op dat moment in de woning aanwezig waren, zullen nog worden gehoord.