Politie Zaanstreek-waterland


21:46 02-JAN-04
loc.: VOLENDAM, MEERZIJDE
Kantje boord..
Rapp's waren op weg naar een parkeerprobleem en op de kruising S.Molstraat/Meerzijde stapte een van hen uit om te kijken waar het probleem was. Hij hoorde achter zich de andere rapp. achteruit rijden en ineens een schurend geluid. Toen hij achterom keek zag hij de dienstauto balanceren op de rand van de kade. Hij is vervolgens op de motorkap gaan hangen om de auto op de kade te houden. De rapp. achter het stuur hield zich doodstil. Met behulp van enkele omwonenden de auto stabiel gehouden zodat de bestuurder uit kon stappen. De dienstauto is door Hoogwout vrijwel onbeschadigd op de kant getakeld.

01:07 03-JAN-04
loc.: ZAANDAM, GEHELE PLAATS

Storing in Hemwegcentrale

Bij de meldkamer kwamen in korte tijd meer dan honderd meldingen binnen over een vreemd geluid. Bleek dat er een storing was in de Hemwegcentrale en men aan het 'afblazen' was.

16:25 03-JAN-04
loc.: ASSENDELFT, RIJKSWEG B'HUIZEN-B'WIJK

Met auto over de kop

Een 19-jarige man uit Zaandam reed in zijn auto over genoemde weg. Er zaten vier personen in de auto. De auto voor hem remde. Toen hij ook remde slipte de auto en reed deze de linkerweghelft op. Bij het tegensturen raakte hij in de berm aan de rechterzijde van de weg. Hier sloeg het voertuig enkele malen over de kop en kwam in een greppel terecht. Een 22-jarige inzittende uit Zaandam werd voor onderzoek overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

19:23 03-JAN-04
loc.: PURMEREND, KORENSTRAAT

Buschauffeur beroofd

De chauffeur stond rond 18:00 uur te wachten bij de halte van de Korenstraat. Bij het wachtlokaal zag hij twee meisjes en een jongen staan. Hij liep naar het wachtlokaal en ging naar binnen. Na een kwartier ging hij weer terug naar zijn bus. De meisjes en de jongens waren weg. De chauffeur maakte zijn rit naar Amsterdam en was rond 19:15 weer terug bij de Korenstraat. Hij liep weer naar het wachtlokaal en zag de meisjes en de jongen weer. Hij had de geldbak, de strippenkaarten en zijn geldtas onder zijn linkerarm geklemd. De jongen, die naast de ingang stond, had de capuchon van zijn jas over zijn hoofd getrokken. Toen de chauffeur de deur wilde openen trok de jongen de tas onder zijn arm vandaan en rende gelijk weg. De chauffeur rende achter hem aan. De jongen gooide vervolgens de tas op de grond. Bij terugkomst bleek er geen geld weggenomen te zijn.

19:52 03-JAN-04
loc.: ZAANDAM, DS BAXSTRAAT

Vrouw van tas beroofd

Een 76-jarige vrouw uit Zaandam liep met haar 12-jarige kleinzoon ter hoogte van het Chinese restaurant toen een lange, slanke man haar tas van haar schouder rukte.De vrouw kwam daarbij ten val en werd later voor controle met hand-, gelaats- en heupletsel overgebracht naar het ZMC De Heel. Onderzoek in de omgeving leverde niets op.

00:45 04-JAN-04
loc.: WORMERVEER, SAMSONWEG

Proces-verbaal voor streetracers

Melding van streetracen op de Samsonweg. Er stond een achttal auto's en twee auto's kwamen de hoek 'omglijden' richting rapp's. Bestuurders (man van 21 jaar uit Alkmaar en een 24-jarige man uit Heerhugowaard) proces-verbaal aangezegd. Auto's zijn hierna vertrokken.

02:07 04-JAN-04
loc.: ZAANDAM, DAMSTRAAT

Aanhouding na mishandeling

Melding van een vechtpartij in een café. Toen rapp's ter plaatse kwamen was de vechtpartij over. Er hadden twee dames ruzie gehad, waarbij een 15-jarige Amsterdamse haar neus had gebroken. De verdachte, een 19-jarige vrouw uit Zaandam, werd aangehouden. Slachtoffer overgebracht naar het ZMC De Heel.

03:30 04-JAN-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Aanhouding fietsendief

Rapp's liepen over de Koemarkt t.h.v. de Kalverhal. Bij urinoir hoorden zij iemand bezig met een
fiets, kennelijk met de bedoeling om het slot te openen. Een rare plaats voor een dergelijke oefening. Toen de verdachte (19 jaar uit Purmerend) rapp's zag ging hij er vandoor. Helaas voor hem werd hij aangehouden. Na verhoor werd hij heengezonden.
Fiets betrof een zwarte damesfiets van het merk Medley Classic. De eigenares van de fiets wordt verzocht aangifte te komen doen.

04:45 04-JAN-04
loc.: PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Doorrijder aangehouden

Meldde een taxichauffeur dat hij was aangereden en dat de tegenpartij was doorgereden. Naar de woning van de verdachte gegaan en daar de beschadigde auto aangetroffen. Verdachte aangesproken. De man was niet overtuigd van hetgeen zich zou hebben afgespeeld en werd vervolgens aangehouden. Aan het bureau werd een blaastest afgenomen. Resultaat: 600 ugl. Naast een proces-verbaal en een rijverbod kon de man zijn rijbewijs inleveren.


Brandjes in regio

Het gehele weekend is de brandweer in met name Purmerend en Zaanstreek-noord in de weer geweest met het blussen van diverse brandjes. In Purmerend was negen maal sprake van een containerbrand en twee maal van een kerstbomenbrand.
In Zaanstreek-noord (vooral Krommenie) werd acht maal een container in brand gestoken. Drie maal rukte de brandweer uit voor een kerstbomenbrand.
Er werden geen verdachten aangehouden.


---- --