04 /01 Den Bosch

's-Hertogenbosch 04-01-2004

HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch

Zaterdagmiddag is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 31-jarige man aangehouden. Hij zou eerder deze middag zijn vrouw hebben bedreigd met de dood en haar hierbij hebben geslagen. In de woning trof de politie diverse wapens aan, waaronder een balletjespistool. In de schuur bij de woning troffen de agenten tevens een ingerichte hennepkwekerij. Zowel de wapens als alle apparatuur van de kwekerij zijn inbeslaggenomen.

De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau, waar hij inverzekering is gesteld.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING, s-Hertogenbosch

Zaterdagavond rond 18.45u hebben twee mannen op de Sint Jorisstraat in s-Hertogenbosch een 26- en een 25-jarige inwoner van deze plaats bespoten met traangas. De twee verdachten (19 en 20 jaar, afkomstig uit s-Hertogenbosch) konden korte tijd later op het politiebureau worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BEDRIJFSINBRAAK, s-Hertogenbosch

Zaterdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan het Pettelaarspark. Daders verschaften zich toegang tot het pand door de voordeur te verbreken. Uit het bedrijf werd een aantal computers weggenomen.


--- ---

In de nacht van zaterdag op zondag kregen surveillerende agenten van een getuige de melding dat er zojuist een man een ruit van een pand aan de Oranje Nassausingel had ingegooid en dat hij vervolgens deze man naar binnen had zien gaan. Agenten troffen ter plaatse in het pand een 47-jarige Bosschenaar aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

Zaterdagavond en in de loop van de nacht zijn op diverse locaties in s-Hertogenbosch in totaal acht bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. De rijbewijzen van een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch, een 27-jarige vrouw uit Vught en een 52-jarige man uit Rosmalen werden ingevorderd. Allen kregen een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELING, s-Hertogenbosch

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Parade in s-Hertogenbosch een 20-jarige man uit Sint-Michielsgestel aangehouden. Agenten zagen dat man een fiets boven zijn hoofd tilde en deze vervolgens op straat gooide. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en kon met een proces-verbaal later deze nacht weer huiswaarts keren.