2e persbericht van zondag 4 januari 2004

Eindhoven 04-01-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Veel aanrijdingen door gladheid

Zondagmorgen heeft de politie de handen vol gehad aan de 54 aanrijdingen die door de gladheid gebeurden. Tussen 7.30 en 9.00 uur waren het vooral aanrijdingen op de snel-wegen A2, A67, A58 en A50. Bij deze aanrijdingen, vijftien in getal, raakten twee personen licht gewond. Op de A2 onder Best raakte een 44-jarige vrouw uit Maarheeze gewond aan haar been en op de A58 onder Oirschot brak een 64-jarige man uit Teteringen een voet.

Na 9.00 uur was het vooral in de dorpen en op de lokale wegen druk met aanrijdingen. Ook hier vooral met materiële schade. Op de Dorpsweg in Someren viel een 15-jarig meisje uit die plaats met de fiets. Zij liep enkele schaafwonden, een bult op het hoofd en mogelijk een lichte hersenschudding op. Een 19-jarige automobilist uit Leende slipte op de Renheide in Leende tegen een boom. Hij brak zijn kaak.

Rond 12.00 nam het aantal aanrijdingen sterk af. Opvallend was dat automobilisten, ondanks de waarschuwingen over de gladheid, veel te hard reden.

Heeze: Minder buit bij inbraak

In het eerste persbericht van zaterdag 3 januari werd gemeld dat bij een woninginbraak aan de Kapelstraat in Heeze ruim 20.000,= was gestolen. De bewoner is echter later tot de conclusie gekomen dat er minder geld in huis was. Het zou nu gaan om ruim 10.000,=.

Asten: Inbraak in vrachtautos

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden ingebroken in enkele vrachtautos die op een bedrijfsterrein aan het Ommelsveld stonden geparkeerd. Er was een gat in de omheining geknipt en de dekzeilen van vijf vrachtautos waren opengesneden. Uit een auto verdwenen vijftien computermonitoren en een computer.