Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 januari 2004


Echtgenote slachtoffer Zeddam mist handtas


De echtgenote van het dodelijke slachtoffer uit Zeddam mist sinds het incident van afgelopen vrijdagavond haar zwarte handtas met persoonlijke bescheiden. De politie vermoedt, dat de dader kans heeft gezien de handtas tijdens het incident weg te nemen.
De politie vraagt het publiek, met name in Zeddam en omgeving, om bij aantreffen van deze tas dit direct bij de politie te melden. Het betreft een zwarte handtas met klitterbandsluiting en een opvallende rode binnenvoering.


Misdrijf

De 56 jarige man uit Zeddam kwam vrijdagavond om het leven, nadat hij met een onbekende man in een handgemeen verwikkeld raakte. Het incident deed zich omstreeks 22.30 uur voor op de Pastoor Beenenstraat in Zeddam, vlak bij de woning van de man. Het slachtoffer liep samen met zijn echtgenote, nadat ze een avond waren uitgeweest, op de Pastoor Beenenstraat, toen een onbekende man hem benaderde en het handgemeen ontstond. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en is tengevolge hiervan ter plaatse overleden. Er is sprake van een misdrijf. De onbekende man is na het incident gevlucht.
De politie is met een team van 16 rechercheurs en met ondersteuning van diverse gespecialiseerde diensten een uitgebreid onderzoek gestart.
Voor tips en informatie ka men bellen met het rechercheteam in Doetinchem, via het telefoonnummer 0900-8844.