Politie Drenthe

Zondag 04-01-04

Assen 04-01-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Aanrijdingen door sneeuw en ijzel
DRENTHE - De politie Drenthe heeft het vandaag, van 07.00 tot 15.00 uur, druk gehad met het afhandelen van diverse aanrijdingen tengevolge van de gladheid. Twintig met name eenzijdige ongevallen werden behandeld waarbij er materiele schade ontstond.

Verlaat oud en nieuw
ZWEELOO Gistermiddag werd een 12-jarige jongeman uit Zweeloo in het bijzijn van twee vrienden bekeurd voor het afsteken van vuurwerk. Hij bleek na onderzoek in het bezit te zijn van 24 vuurwerkpistoolkogels, een zwaar stuk Oostenrijks vuurwerk, 28 pakjes astronauten, kleine vuurwerkpijltjes en vuurtollen. De pistoolkogels werden afgestoken door er een astronaut tegenaan tot ontploffing te brengen.

Fietsendief aangehouden
ASSEN Een 19-jarige man uit Assen is vannacht op de Markt aangehouden terwijl hij een door hem gestolen fiets vervoerde. Na onderzoek bleek dat de man eerder die nacht ook een fiets had gestolen en deze al thuis had gestald. Beide fietsen werden ontvreemd bij een winkel aan de Weiersstraat. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed
EMMEN Vannacht reed een 37-jarige man in zijn auto onder invloed over de Boslaan. De man blies 380 ug/l en kreeg een snelrechtdagvaarding.

ERICA Een 23-jarige autobestuurder uit Erica reed vannacht over de Peelstraat terwijl hij onder invloed verkeerde. De man blies 385 ug/l en kreeg eveneens een dagvaarding.

ASSEN Op het Kerkplein werd vannacht een 24-jarige Assenaar rijdende in zijn auto aangetroffen terwijl hij zonder verlichting reed. Na controle bleek hij onder invloed te rijden en blies 490 ug/l. Hem werd een transactievoorstel aangeboden van 405 euro.

Woninginbraak
BORGER Gisteren werd er ingebroken in een woning aan de Poolse Bevrijderslaan. Door een raamkozijn te verbreken konden de daders binnen komen. De buit bestond uit sieraden.

Bedrijfsinbraken
MEPPEL Een 54-jarige medewerker van een taxibedrijf aan de Scherpemaat ontdekte vannacht dat er ingebroken was in het kantoor van het bedrijf. De inbraak moet gepleegd zijn tijdens afwezigheid van de medewerker tussen 23.45 en 00.30 uur. Bij terugkomst constateerde de man dat er een raam openstond waardoor de daders vermoedelijk door naar binnen zijn geklommen. Hierna heeft men de kluis in het kantoor opengebroken en werd een onbekend geldbedrag gestolen.

ASSEN Tussen gistermiddag 17.00 uur en vanmorgen 01.30 uur is er ingebroken in een kantoor van een bedrijf aan de Steenhouwerstraat. Een ruit van het kantoor werd ingegooid waarna men het raam kon openen en naar binnen kon klimmen. De buit bestond uit een laptop en een westernzadel.

Gewapende overval op tankstation
ERM Gisteravond vond rond 19.45 uur een gewapende overval plaats op het Texaco-tankstation aan de Oosterlangen. Een 29-jarige medewerkster zag omstreeks dat tijdstip een man de shop binnenkomen die een groot mes in zijn hand had. De man vroeg haar het geld uit de kassa af te geven. De vrouw gaf de man een klein geldbedrag mee waarna hij direct weer naar buiten verdween.

Mishandeling
ZUIDLAREN In de Millystraat is vannacht een 19-jarige jongen uit Zuidlaren aangehouden. Hij had kort hiervoor een 17-jarige plaatsgenoot twee vuistslagen gegeven. Laatstgenoemde zou volgens de dader zich met een ruzie tussen hem en ander hebben bemoeid waardoor de dader kwaad was geworden. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn neus, lip, tanden en hield tevens een hersenschudding aan de klappen over. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Kraakpand door brand verwoest
ASSEN- Gisteravond ontdekte een voorbijganger dat een kraakpand aan de Overcingellaan in brand stond. Toen de brandweer Assen en politie ter plaatse kwamen was er een uitslaande brand ontstaan. Op het moment van de brand waren er geen mensen in het pand aanwezig. De Overcingellaan werd afgezet en omdat er geen gevaar voor mensen, dieren en omliggende panden was liet de brandweer het pand gecontroleerd afbranden. De politie gaat uit van brandstichting. Vrijdagavond ontdekte de politie enige rookontwikkeling in het pand. Omdat ook toen geen krakers aanwezig waren is de politie naar binnen geklommen en ontdekte een in brand gestoken stuk textiel. Treinen die gebruik maakten van de achter het pand gelegen spoorlijn reden tijdens de brand met lastgeving.

Vechtende supporters op Protos/Weering zaalvoetbaltoernooi EMMEN Gisteravond werd een 48-jarige Titan supporter tijdens het verlaten van sporthal Angelslo aan de Statenweg door enkele andere bezoekers mishandeld. Ook zijn echtgenote kreeg zonder enige reden klappen van deze zich supporters noemende bezoekers. Op de grond liggend werd de man nog enige keren tegen zijn hoofd geschopt. De man en vrouw moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De man heeft aangifte van openlijke geweldpleging gedaan.