PERSBERICHT - 2004-01-04

Grotere keuze aan bestemmingen, reisdata en lagere tarieven

Twee autoslaaptreinen in 2004 naar de zon

Zomerseizoen 2004 kan de Nederlandse reiziger kiezen uit twee autoslaaptreinen naar de zuidelijke zon. Eén vertrekt vanuit Nederland, de andere vanuit Duitsland, nét over de grens. Treinreizenspecialist NS Travel verzorgt voor beide treinen de organisatie van de vervoersbiljetten en de verkoop gaat via de ANVR reisbureaus. De winst voor de consument ligt in een grotere keuze aan bestemmingen, reisdata en lagere tarieven.

Eind 2002 verdween, na veertig jaar trouwe dienst, de beroemde Nederlandse AutoSlaap Expres. Reisorganisatie NS Travel, een dochtermaatschappij van de NS, zorgde toen voor een goed alternatief door in zee te gaan met de Deutsche Bahn. De DB AutoZug vanuit Düsseldorf bleek in seizoen 2003 een welkom alternatief voor liefhebbers van het comfort van een reis per autoslaaptrein.

Nu is ook de Nederlandse AutoSlaap Trein terug dankzij Euro-Express-Treincharter. Deze onderneming uit Delft nam al eerder de naam Alpen Expres over van NS Internationaal. Vanaf het vertrouwde perron in s-Hertogenbosch kan men deze zomer een keuze maken uit twee bestemmingen; Bologna in Italië en Avignon in Frankrijk. Vertrek elke vrijdagavond met ingang van 11 juni t/m 4 september 2004. Het reisaanbod met de AutoSlaap Trein vanuit Nederland is opgenomen in een brochure die begin januari bij de reisbureaus ligt.

Het aanbod van de Duitse DB AutoZug is aanzienlijk. Deze trein rijdt het gehele jaar door op diverse dagen in de week. De Duitse treinen vertrekken van Düsseldorf, Dortmund en Troisdorf (30 km. ten zuiden van Keulen) en rijden naar o.a. Bolzano, Verona en Livorno in Italië en Avignon, Narbonne en Fréjus in Frankrijk. Naast deze uitgesproken zonbestemmingen zijn er ook nog reismogelijkheden naar Lindau en München in Zuid-Duitsland en Salzburg en Villach in Oostenrijk.

In de Nederlandstalige brochure DB AutoZug van NS Travel worden de reizen aangeboden voor tarieven die vaak opvallend laag zijn. Dat komt vooral door de prijspolitiek van de Duitse onderneming die het retourtraject voor een aantrekkelijke korting aanbiedt, mits tegelijkertijd met de heenreis geboekt. Een vertrek vanaf Düsseldorf laat voor een 2-weeks retour Avignon voor twee personen in juni bedragen zien van 705,- voor de Duitse trein. Düsseldorf-Lindau retour met auto en twee personen is te reserveren vanaf 263,-.

Ron Heeren, directeur van NS Travel, is erg blij met de mogelijkheden van beide treinen. Voor veel reizigers, is s-Hertogenbosch een perfecte opstapplaats, ook al ligt Düsseldorf maar vijftig kilometer over de grens bij Venlo. Er spelen veel andere factoren mee zoals de keus van het slaapcompartiment, de grootte van het reisgezelschap en de eventuele keus voor het reserveren van alleen de heenreis per AutoSlaap Trein. Met twee aanbieders kunnen we in elk geval een goede diversiteit aan reismogelijkheden aanbieden, waarbij de bij NS Travel ONLINE aangesloten reisbureaus uitstekend kunnen helpen bij het maken van de passende keus. De autoslaaptrein is dubbel terug op de rails en dat zal zich vertalen in een grotere belangstelling dan ooit.

Via NS Travel en de ANVR en SGR reisbureaus die ONLINE aangesloten zijn op de reserveringscentrale van NS Travel de Nederlandse AutoSlaap Trein en de Duitse DB AutoZug weer gereserveerd worden.

Zowel de brochure AutoSlaap Trein als de Nederlandse brochure DB AutoZug liggen 9 januari klaar bij de ANVR-reisbureaus. Voor informatie over arrangementen en speciale aanbiedingen kan men tevens terecht op www.nstravel.nl of telefonisch 030 2977291

Noot aan de redactie

Voor nadere informatie of beeldmateriaal:

Michiel Jonker
persvoorlichter voor NS Travel Group
tel. 030-2357070

Ron Heeren
Directeur NS Travel Group
tel. 030-2977137 / 06-53836679