Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (3 en 4 januari)

Tilburg, 4 januari 2004

Auto over de kop
MOLENSCHOT : Op de rijksweg raakte zaterdagmorgen even voor 03.00 uur een 26-jarige automobilist uit Rijen de macht over het stuur van zijn auto kwijt. De auto kwam met de wielen in de berm, raakte 4 boompjes en kwam op zijn kop in de berm terecht. De bestuurder had in tegenstelling tot de auto geen schrammetje opgelopen. De man had gedronken en moest voor onderzoek mee naar het bureau. Daar blies hij 485 ugl. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Gepakt voor rijden onder invloed
MOLENSCHOT : Op de Lijdonk is zaterdagmorgen om 01.50 uur een 52-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 510 ugl en kreeg naast een proces-verbaal, een rijverbod van 5 uren opgelegd.

Brommobiel van snelweg gehaald
GILZE : Surveillerende agenten troffen zaterdagmiddag op de A58 onder Gilze een 72-jarige man uit Oosterhout aan die daar rustig met zijn brommobiel over de snelweg reed. Het was voor hem overigens niet de eerste keer. Om die reden is de brommobiel inbeslaggenomen en tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles
GEERTRUIDENBERG/DRIMMELEN: Vrijdagavond is tussen 18.00 en 22.30 uur in de gemeente Geertruidenberg en de gemeente Drimmelen een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 8 procesverbalen uitgeschreven. 3 Keer voor het fietsen zonder licht, 2 keer voor overschrijden max. snelheid, 1 voor onterecht voeren van mistlampen, 1 voor het rijden met bevroren ruiten en 1 voor het rijden met een radardetector. Hier werd vrijwillig afstand van gedaan.

HOOGE ZWALUWE : Tijdens een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de Havenstraat controleerden agenten een bestelauto en daarin zagen ze dat er een radardetector in was gemonteerd. De bestuurder, een 42-jarige Bredanaar deed afstand van het apparaat. Ook bleek dat de man had gedronken. Daarvoor is hij naar het bureau gebracht waar hij 420 ug/l blies. Met twee bekeuringen en een rijverbod van 4 uur mocht de man weer vertrekken.

Graffiti-spuiter aangehouden
WAALWIJK: Tijdens hun surveillance zagen agenten zaterdagmorgen rond
01.00 uur onder de brug op de Taxandriaweg in Waalwijk een groepje jongelui staan. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen zagen ze vers spuitwerk op de muur en troffen een spuitbus aan. Een van de jongeren, een 15 jarige inwoner uit Waalwijk bleek de eigenaar en de spuiter. In zijn tas had de jongen nog twee spuitbussen bij.
De Waalwijker is voor verhoor naar het bureau gebracht en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Gepakt voor rijden met drank op
OOSTERHOUT : Op 4 januari is omstreeks 02.50 uur, een 50 jarige inwoner uit Waspik, op de Slotlaan te Oosterhout bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse op het politiebureau 460 ug/l.

WERKENDAM: In de nacht van zaterdag op zondag betrapten surveillerende agenten een 37-jarige man uit Werkendam op de Binnengriend. Een kapotte koplamp was voor de agenten reden om de man te controleren, maar die probeerde aan de controle te ontkomen. Hij veranderde plotseling van richting en ging er als een haas vandoor. Toen de man voor zijn woning stopte was de controle alsnog een feit en kwam het alcoholgebruik aan het licht. De man moest mee naar het bureau en blies daar bijna drie keer de toegestane waarde, namelijk 615 ug/l. Het kostte hem zijn rijbewijs en verder kreeg de man een rijverbod van 7 uren.

KAATSHEUVEL: Bij een alcoholcontrole die zaterdagavond en -nacht op de Europalaan te Kaatsheuvel is gehouden zijn in totaal 512 bestuurders gecontroleerd. Bijna iedereen gedroeg zich zoals het hoorde en reed alcoholvrij. Een automobiliste uit Kaatsheuvel was de klos. Ze blies 410 ug/l en krijgt daarvoor een proces verbaal.
Winkeldievegge betrapt
OOSTERHOUT : Op 3 januari is een 15 jarig meisje uit Raamsdonksveer betrapt bij diefstal van een paar laarzen in een winkel aan het Arendshof te Oosterhout. Ze zal naar bureau HALT gestuurd worden.

Bekeurd voor uitrijden mest
DRIMMELEN : Zaterdagmiddag is aan de Amalia van Solmsstraat in Drimmelen, een 43-jarige agrariër betrapt bij het onderwerken van uitgereden mest op besneeuwde en bevroren grond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeld om opmerkingen over vernielingen
Een 54-jarige man uit Raamsdonk die zondagmorgen kort voor 04.00 uur op de Raadhuisstraat een groep jongeren aansprak op hun vernielzuchtig gedrag heeft dat met een hoofdwond moeten bekopen. De man werd door een van de jongeren met een fietsslot op het hoofd geslagen. Daarna vertrokken de jongeren, 2 meisjes en 3 jongens, op de fiets naar elders. Ze zijn nog niet achterhaald.

Het slachtoffer liep zondagmorgen over de Raadhuisstraat en zag dat een groepje jongeren op de rotonde de lampjes van de kerstboom daar aan het kapot slaan was. De man bedacht zich geen moment en ging naar de jongeren toe om hen over hun gedrag aan te spreken. Een van de jongeren pakte daarop het fietsslot en sloeg de man daarmee op het hoofd. Na deze laffe daad ging de groep er op de fiets via het Halve Zolenpad vandoor. Voor de hoofdwond heeft de man zich moeten laten behandelen.

Bekeurd voor rijden met radardetector en geblindeerde ramen KAATSHEUVEL: Een 21-jarige automobilist uit Kaatsheuvel is zondagmorgen kort na middernacht op de Europalaan betrapt op het rijden met een auto waarvan de voorportierruiten met folie waren geblindeerd. Voor dat feit en het feit dat in de auto ook een radardetector was gemonteerd kreeg de man een bekeuring. De radardetector werd inbeslaggenomen.

Bron: Jan Clarijs