Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (3 en 4 januari)

Tilburg, 4 januari 2004

Fietsendief aangehouden
TILBURG: Surveillerende agenten zagen vrijdagnamiddag dat een man zich verdacht ophield tussen de fietsen in de stalling bij het station aan de Spoorlaan. Toen ze kort daarna de man, een 30 jarige inwoner uit Gilze Rijen, met een damesfiets zagen weggaan is hij aangesproken en aangehouden. De man had behalve een doorgeknipt kabelslot ook nog een kniptang bij zich. Met een dagvaarding is hij na zijn verhoor weer weggestuurd.

Winkeldieven betrapt
TILBURG: Zaterdagmiddag zijn in een winkel in de Jan Heijnsstraat 3 vrouwen betrapt die samen voor bijna 100 euro aan toiletartikelen wilden meenemen. De vrouwen, twee uit Roosendaal en een uit Tilburg hadden de spullen verstopt in een kinderwagen en een handtas. Ze zijn aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Zaterdagmiddag werd in een winkel in de Heuvelstraat een 57-jarige man uit Engeland betrapt toen hij een flesje wijn in zijn binnenzak stopte en daarmee de winkel wilde uitlopen. De man is aangehouden en op het politiebureau verhoord.

Ook op zaterdagmiddag, maar dan in de Hestiastraat is een brutale winkeldief betrapt bij de diefstal van een bougie. De 45-jarige man had in de winkel een reparatieset van een maaimachine opengemaakt en daaruit de bougie gehaald en in zijn zak gestopt. Daarmee wilde de man zonder betalen de kassa passeren., Hij was het niet eens met het feit dat de bougies niet los werden verkocht.

Vrijdagnamiddag wilde een 24-jarige man uit Eindhoven er in de Heuvelstraat met een flesje parfum ter waarde van 61,38 euro vandoor gaan. Het alarm verraadde de man en winkelpersoneel kon de man in de kraag grijpen en aan gewaarschuwde agenten overdragen.

Zaterdagmiddag werd op het Wagnerplein een 24-jarige man betrapt op diefstal van drogisterij-artikelen ter waarde van 64 Euro. Ook hier wist personeel de man aan te houden en aan de politie over te dragen.

Zaterdagmiddag was een winkeldief in een drogisterij in de Heuvelstraat agressief tegen het personeel en een klant die hem wilden aanhouden. De man sloeg daarbij een verkoopster tegen het gezicht en haar schouder. De gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse om de man in te rekenen en voor verhoor naar het bureau te brengen.

Gepakt voor rijden met drank op
TILBURG: Vrijdagnamiddag is op de Peterus Loosjesstraat een 39-jarige man uit Tilburg betrapt op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 300 ug/l en kreeg daarvoor een boete.
Hij mocht daarna niet naar huis, want hij had nog een straf open staan. De man moest nog 37 dagen zitten en daarvoor is hij ingesloten.

Een 53 jarige Tilburger is vrijdagavond aangehouden nadat hij op de Laarstraat een aanrijding had veroorzaakt. De man wilde van de plaats van het ongeval weg, maar werd tegengehouden door de benadeelde partij. Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen bleek ook waarom hij weg wilde. Hij had flink gedronken en daarvoor moest de man mee naar het bureau. Op het bureau blies de man 925 ug/l en dat kostte hem meteen zijn rijbewijs. Met een rijverbod van 11 uur mocht hij daarna weer vertrekken.

UDENHOUT: Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht reed vrijdagavond met haar auto tegen een muurtje van een parkeerterrein aan de Oude Bosschebaan en ging er daarna vandoor. Niet ver van de plaats van de aanrijding kon de vrouw worden aangehouden. Ze was behoorlijk dronken en weigerde elke medewerking.
Ze is daarop aangehouden en naar het bureau gebracht waar ze ook alle medewerking weigerde. Daarbij beledigde ze ook nog een vrouwelijke agente.
De vrouw zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Drugshandelaartje aangehouden
TILBURG: Zaterdagmorgen rond 01.25 uur is een 16-jarige jongen uit Tilburg in een horecazaak aan de Heuvelring betrapt op verhandelen van drugs. Personeel van de zaak heeft de jongen aangesproken en aan de politie overgedragen. De jongen had nog enkele zakjes met vermoedelijk cocaine en een hoeveelheid XTC-pillen bij zich. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten en zijn ouders waren niet blij toen ze hoorden over het gedrag van hun zoon.

Vechtersbazen aangehouden
TILBURG: Drie mannen zijn zaterdagmorgen rond half twee bij een horecagelegenheid aan de Heuvel in Tilburg aangehouden, nadat ze het in de zaak met personeel aan de stok hadden gekregen. Het drietal was op ruzie uit nadat ze niets te drinken kregen. Nadat de drie mannen, dertigers uit Tilburg en Rijen, waren buitengewerkt zijn de door inmiddels gewaarschuwde agenten aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Amokmaker aangehouden
TILBURG: Surveillerende agenten zagen zaterdagmorgen om 05.00 uur dat een man zich op de Heuvel provocerend gedroeg ten opzichte van een taxi chauffeur. Hij wilde kennelijk met geweld een confrontatie aan met de chauffeur. Omdat de man weigerde bij de taxi weg te gaan is hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar werd hij erg agressief en bedreigde ook een politieman. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man te kalmeren.

Daders beroving Langendijk nog spoorloos
TILBURG: De twee mannen die nieuwjaarsnacht even na 02.00 uur op de Langendijk een 65-jarige man hebben beroofd zijn nog niet gepakt. Het slachtoffer kan zich weinig van zijn aanvallers herinneren. Van een van de twee weet hij dat het om een blanke man gaat en de twee waren zeer waarschijnlijk donker gekleed. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek heeft tot op heden ook niets opgeleverd. De politie hoopt dan ook dat er mensen zijn die in de omgeving iets hebben opgemerkt of hen iets afwijkends is opgevallen, waarmee ze deze ernstige zaak tot een oplossing kan brengen. Mensen die hen verder kunnen helpen, kunnen via het telefoonnummer 0900-8844 contact zoeken met het politieteam Tilburg West.

Het slachtoffer liep over de Langendijk en werd tussen de Brummenweg en Heerenvelden plotseling van achteren vastgegrepen. Hij kreeg een klap tegen het hoofd en een blanke man haalde de portemonnee uit de binnenzak van zijn jas. Daaruit verdween een pinpasje en de portemonnee bleef achter. De aanvallers gingen er vandoor zonder dat het slachtoffer hen goed heeft kunnen zien.

Inbrekers aangehouden
TILBURG: Zaterdagavond zijn rond 23.00 uur twee 20-jarige mannen uit Tilburg aangehouden omdat zij ervan worden verdacht dat ze ingebroken hebben in een schoolgebouw aan de Artemisstraat. Bij de inbraak zijn diverse computers verdwenen.
De aanhouding volgde kort nadat agenten na een inbraakalarm poolshoogte gingen nemen. Bij een onderzoek in de directe omgeving troffen agenten het tweetal in een auto aan. Het duo is ingesloten voor nader onderzoek.

Drugdealer aangehouden
TILBURG: Zondagmorgen even na middernacht is op het Hendrikhof een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden voor het dealen van drugs. Agenten waren naar die plek toegestuurd omdat cameratoezicht duidelijk maakte dat de man vanuit een auto de drugs dealde.
De man is aangehouden en ingesloten en zijn auto is inbeslaggenomen. Bij fouillering vonden de agenten veel contant geld, twee telefoons en verschillende zakjes cocaine.

Man weet aan beroving te ontkomen
TILBURG: Een 39-jarige man uit Tilburg is er zaterdagavond in geslaagd aan een beroving te ontkomen door zich uit een rijdende auto te laten vallen. Dat gebeurde op de Wandelboslaan. De man raakte geen geld kwijt, maar liep wel een gebroken vinger op.
De man had eerder op de avond in een coffeeshop op de Gasthuisring zijn diensten aangeboden om een man de weg naar het Westerpark te wijzen. Daarvoor stapte de 39-jarige achterin in de auto van de man waarin voorin nog een passagier zat.
Kort daarna ontstond er in de rijdende auto een handgemeen nadat van de man geld geeist werd en hij dat weigerde te geven. Daarbij gebruikte zijn belager ook een mes dat de man wist af te weren. Daarbij werd hij in zijn hand geraakt. Toen er vervolgens ook over een pistool gesproken werd en de man inderdaad een klein model pistool tussen de twee voorstoelen zag, wist hij het portier te openen en liet hij zich uit te auto vallen en kon daarmee aan zijn belagers ontkomen. De twee belagers zijn spoorloos.

Bron: Jan Clarijs