Ingezonden persbericht


Team Bleekemolen zegeviert in Nieuwjaarsrace

Zandvoort, 4 januari 2004. Team Bleekemolen is het nieuwe autosportseizoen uitstekend begonnen. Michael en Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) en David Hart (Schiedam) wonnen met hun Porsche 911 GT3 de vier uur durende Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort. De Nieuwjaarsrace is de derde wedstrijd die meetelt voor het Winter Endurance Kampioenschap. Na twee zeges en een tweede plaats staat Team Bleekemolen op de eerste plek in de tussenstand.

Team Bleekemolen reed in de enige kwalificatietraining de derde trainingstijd in het 48 auto's tellende veld. Na een perfecte start nam Michael Bleekemolen meteen de leiding in de vier uur durende slijtageslag. Team Bleekemolen zou de leidende positie niet meer afstaan. Het ging echter niet zo gemakkelijk als het leek. "In de beginfase konden we snel een voorsprong opbouwen", aldus Sebastiaan Bleekemolen. "Halverwege de race hadden we al een gat van twee ronden geslagen met de rest van het veld. Op dat moment ging de motor slechter lopen. Later werd het probleem minder, om vervolgens vlak voor het einde van de race weer in alle hevigheid terug te keren." Michael Bleekemolen kende enkele benauwde momenten in de slotfase van de race. "Het was spannend of we het zouden halen, gelukkig is het gelukt", vertelde Bleekemolen senior.

"De titel begint in zicht te komen", constateerde Sebastiaan tevreden. "We hebben in drie races twee zeges behaald, plus een tweede plek. Er staan nu nog twee wedstrijden op het programma. We gaan er alles aan doen om het kampioenschap binnen te halen."
"We werken met een goede ploeg mensen, die hun werk snel en uitstekend doen. Daardoor verliezen we weinig tijd tijdens de pitstops", noemde Michael Bleekemolen een belangrijke factor in het succes. "Daarbij bestaat ons team uit drie goede langeafstandsrijders. Ik ben heel blij met deze start van het seizoen."
De volgende race van het Winter Endurance Kampioenschap wordt op 1 februari verreden op het circuit van Zolder (B).

Uitslag Nieuwjaarsrace: 1. Sebastiaan en Michael Bleekemolen en David Hart, Porsche 911 GT3, 115 ronden in 4:01.42 (106,917 km/uur);
2. Manuel Merino/ Peter van der Kolk/ Pim van Riet, Marcos Mantis, 114 ronden; 3. Jan Storm/Junior Strous, BMW 328i, 112 ronden.
Tussenstand na drie races: 1. Michael en Sebastiaan Bleekemolen, John de Vos en Rob Karst 56 punten; 5. J.P. van Leeuwen, Paul van Splunteren, Frans Verschuur, Martin Zegers 44 punten.
---


Voor de redactie,