Bever Holding

Amsterdam, 1/5/2004
Minder verlies Bever Holding

De directie van N.V. Bever Holding te Amsterdam maakt bekend dat volgens voorlopige cijfers in 2003 een nettoverlies is geleden van circa 1,9 miljoen tegen een nettoverlies van 3,7 miljoen in 2002. In het tweede halfjaar 2003 bedroeg het nettoverlies circa 0,5 miljoen.

In 2004 zullen omvangrijke kostenbesparingen worden gerealiseerd. In het voorjaar zullen alle werkmaatschappijen, die thans gevestigd zijn in enkele panden in de Amsterdamse binnenstad, worden verplaatst naar een gemeenschappelijke vestiging in Hilversum. Dit zal tot een zeer aanzienlijke reductie van de huisvestingskosten leiden. Verdere besparingen zullen worden gerealiseerd doordat alle activiteiten in één vennootschap zullen worden gehergroepeerd. Op dit moment vindt de daghandel in effecten plaats in de vennootschappen Van der Wielen & Co. B.V. en Brom/Glasbergen Specialists B.V. Daarnaast beschikt Bever Holding over het commissionairs- en vermogensbeheerbedrijf Damstaete B.V. en Damstaete Fund Management B.V. voor het beheer van het beleggingsfonds DS Premium.

De kostenreducties zullen vooral in het tweede halfjaar 2004 zichtbaar worden. Hoewel de resultaten moeilijk voorspelbaar zijn in verband met de aard van de activiteiten, mag worden verwacht dat het resultaat in 2004 zal verbeteren wanneer het beursklimaat niet verslechtert.

De strategie van Bever Holding is erop gericht de activiteiten in de financiële dienstverlening te verbreden. Hiertoe wordt gestreefd naar uitbreiding van de bestaande activiteiten, de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten en de toevoeging van nieuwe, verwante activiteiten, al dan niet door middel van gerichte acquisities.

De definitieve cijfers over 2003 zullen op 5 maart 2004 nabeurs worden gepubliceerd. Het jaarverslag zal op 19 maart 2004 verschijnen en de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden gehouden op 8 april 2004.

Amsterdam, 1/5/2004

© NV Bever Holding