Politie Friesland

Politieberichten van 04/01 13.00 uur t/m 05/01 07.00 uur

Fryslân 05-01-2004 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie, 058 880 8272.

Fryslân: 9 radarverklikkers in beslag genomen
Sinds 1 januari zijn de zogenaamde radardetectors verboden. Tijdens de normale werkzaamheden wordt er verscherpt gelet op het bezit van deze apparaten in autos. Het team verkeershandhaving heeft tot en met zondagmiddag 9 radarverklikkers in beslag genomen. De bestuurders kregen allen een proces-verbaal; de boete is 250 euro. De overtredingen vonden plaats in de gehele provincie.

Noordwolde: inbraak kantoor
Tussen zaterdag- en zondagmiddag is in gebroken in een kantoorruimte aan de Hoofdstraat-Oost. Men kwam binnen door het slot van een zijdeur te forceren. Een brandvrije kluis werd van de muur gehaald en opengebroken. Hieruit is een geldbedrag weggenomen. De hoogte van het bedrag is nog niet bekend. Namens het bedrijf deed een 39-jarige man uit Steggerda aangifte.

Heerenveen: inbraak woning
Tussen zaterdag- en zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de J. H. Jurresstraat. Men kwam binnen door de achterdeur open te breken. Het gehele huis werd doorzocht. Er zijn meerdere goederen gestolen. De bewoners, een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw, moeten de totale schade nog opmaken.

Sneek: inbraak school
Tussen dinsdag- en zondagmiddag is ingebroken in een schoolgebouw aan de Harmen Sytstrastraat. Men kwam binnen door aan de achterzijde een ruit te vernielen. Vanuit een kantoorruimte werd een computer gestolen. Namens de school deed een 50-jarige man uit Sneek aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zaterdag- en zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Delistraat. Men kwam binnen door de achterdeur open te breken. Weggenomen werd een dvd-speler met dvds, een fiets en een klein geldbedrag. De bewoner, een 39-jarige man, deed aangifte.

Lemmer: inbraak woning
Tussen zaterdagochtend en zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Pollux. Men kwam binnen door het keukenraam open te breken. Voor zover bekend zijn sieraden en geld gestolen. De bewoonster, een 44-jarige vrouw, was ten tijde van de inbraak niet thuis.

Leeuwarden: inbraak caravan
Zondag omstreeks 17.00 uur werd op een camping op de Groene Ster een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij had een magnetron uit een caravan weggenomen. Een voorbijganger zag dit gebeuren en de verdachte heeft de magnetron weer teruggezet. Om omstreeks 19.35 uur kwam de voorbijganger terug en zag de 33-jarige weer. De politie werd gebeld en heeft de verdachte overgebracht naar het bureau. Leeftijd van de voorbijganger niet bekend.

Leeuwarden: vernieler auto aangehouden
Zondag omstreeks 20.50 uur werd in de Van Loonstraat een 40-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het vernielen van een auto. Hij had een deuk in het linkerachterportier geschopt. De auto stond daar geparkeerd. Auto is eigendom van een 38-jarige inwoonster van Harlingen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak woning, dader overlopen
Zondag tussen 15.00 uur en 19.20 uur werd in een woning in de Douwemastins ingebroken. Een slaapkamerraam werd geforceerd. De hele woning is doorzocht. Toen de bewoonster, een 68-jarige vrouw, thuiskwam, vluchtte de dader. Lengte ongeveer 1.70 m, donkere jas, kort zwart achterovergekamd haar. Er wordt niets vermist.

Ee: inbraak bedrijf
Zondag tussen 15.00 uur en 21.00 ur werd ingebroken in een bedrijf aan de Uniastrjitte. Men is vermoedelijk binnengekomen aan de achterzijde van het pand via een platdak. De gehele bovenverdieping is doorzocht. Een kluis werd opengebroken Een bedrag van enkele duizenden Euro's is weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 59-jarige inwoner van Ee.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 20.30 uur reed een 38-jarige automobiliste uit Leeuwarden op de Fogelsanghstate door nog onbekende oorzaak tegen een boom.Zij is met hoofd- en nekletsel per ambulance overgebracht naar MCL-Zuid voor onderzoek.

Joure: inbraak woning
Zondag tussen 13.30 uur en 22.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Tsjotter. Een raam van de bijkeuken werd opengebroken. Uit de woning werd een onbekende hoeveelheid antiek weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 53-jarige inwoner van Joure.

Noordwolde: eenzijdig ongeval met letsel
Zondag omstreeks 21.25 uur vond een ongeval plaats op de Nieuweweg. Een 20-jarige man uit Oldeberkoop reed door onbekende oorzaak met zijn personenauto tegen een boom. Zowel deze bestuurder als de passagier, een eveneens 20-jarige Oldeberkoper, raakten gewond. Ze zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Fryslân: alcohol in het verkeer
Tegen de volgende bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van alcohol (achtereenvolgens tijd en plaats van controle, bestuurder, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden):
zondag 18.20 uur, Coopmansstraat in Leeuwarden, 58-jarige man uit Leeuwarden, 465 ug/l, 4 uren;
zondag 18.35 uur, Schoterlandseweg in Katlijk, 48-jarige bestuurder van een bestelauto uit Vlieland, 665 ug/l, 7 uren, rijbewijs ingevorderd, de bestuurder raakte in een slip, was met zijn auto van de weg geraakt en tegen een tuinhekje gereden;
zondag 19.25 uur, Lemmerweg in Sneek, 25-jarige man uit IJlst, 510 ug/l, 5 uren, verdachte was betrokken bij een eenvoudige aanrijding ter hoogte van het benzinestation;
maandag 01.45 uur, Jan Frankensingel in Oosterwolde, 48-jarige man uit Oosterwolde, 570 ug/l, 6 uren, rijbewijs ingevorderd;
maandag 01.55 uur, N383 in Marssum, 48-jarige vrouw uit Berlikum, 270 ug/l, 1 uur, tevens een bekeuring voor het rijden zonder APK; maandag 02.15 uur, Foarwei in Kollumerzwaag, 36-jarige man uit Burgum, 695 ug/l, 8 uren, rijbewijs ingevorderd.