PERSBERICHT
02/10/2003

Meer aandacht voor noviteiten op horecava 2004

Bezoekers kunnen zich op de komende Horecava gemakkelijker oriënteren op het laatste nieuws. Wie de noviteitenroutes volgt, komt vanzelf langs de vele introducties. Bijzondere innovaties uit de branche zijn ook te zien op de nieuwe HorecavArena. Genomineerde producten voor de prestigieuze Horecava Innovation Award worden hier uitgebreid gedemonstreerd. Horecava 2004 vindt plaats van maandag 5 tot en met donderdag 8 januari 2004 in Amsterdam RAI.

Inschrijving Innovation Awards geopend
De Horecava Innovation Award is bestemd voor het meest innovatieve product voor horeca
en catering. Iedere fabrikant of leverancier kan dan ook meedingen naar deze prijs. Niet-exposanten maken evenveel kans. Een onafhankelijke jury, afkomstig uit de horeca-, cateringbranche en vakmedia beoordeelt namelijk de inzendingen. Deelname is mogelijk in vier categorieën:

Food & Beverage: nieuwe en vernieuwende producten qua smaak, smaakcombinatie of toepassing. De inzending moet vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast en bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer zijn.
Equipment: apparatuur, installaties en gereedschappen die het werk vergemakkelijken, verminderen, bespoedigen of veraangenamen; producten die zorgen voor een betere kwaliteit van het horecaproduct. Interior & Design: producten die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven, hogere omzetten, meer comfort voor de gasten of meer gemak voor het personeel. Hieronder vallen meubilair en stoffering, verlichting, servies, bestek, glaswerk en decoraties. Services: diensten die de bedrijfsvoering en/of de kwaliteit van het horecaproduct verbeteren. Zoals opleidingen & trainingen, software & internetdiensten, product- & bedrijfsconcepten, hygiënediensten, beveiligingsdiensten, marketingconcepten, gastenenquêtes, boeken etc.

Uit de vier categoriewinnaars wordt de winnaar van de vierde Horecava Innovation Award gekozen. Deze treedt daarmee in de voetsporen van de eerdere winnaars: het fun & fresh chipsconcept Chippery (2003), T-Tip van @dvancement4u (2002) en de Turbo Chef van Belluno/Fri-Jado (2001).

Noviteitenroutes
Voor de noviteitenroutes komen vanzelfsprekend alleen exposanten op de Horecava in aanmerking. Er komen vijf routes die zich ieder richten op een ander segment van de branche: restaurants, cafés, snackbars, grootkeukens en hotellerie. Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers het moeilijk vonden om productnieuws terug te vinden op de beursvloer.

De oorzaak ligt vooral in de omvang van de Horecava. Met de noviteitenroutes is al het
nieuws per horecabedrijf gemakkelijk te bekijken.

Deelname
Alle fabrikanten en leveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt kunnen deelnemen aan de Horecava Innovation Award. Duizenden bedrijven ontvangen medio september een deelnameformulier. Ook zijn de wedstrijdinformatie en het inschrijfformulier te vinden op www.horecava.nl.


Noot voor de redactie /