Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / PRESS RELEASE


---

Programma- & exposantenoverzicht Wine Professional 2004, Congres Centrum (Auditorium) Amsterdam RAI, maandag 5 t/m woensdag 7 januari 2004 - 12.00-18.00 uur

maandag 5 januari o.a.:

* Opening Wine Professional door Michael Broadbent. Master of Wine, Senior Senior Consultant Wine, Christie's London, South Kensington.
* Prijsuitreiking Copa Jerez:De chef met de beste sherry-spijscombinatie van het afgelopen jaar krijgt een compleet verzorgde reis naar Jerez.
* Finale Nationale Huiswijn Competitie 2004 in de diverse categorieën:Café - Eetcafé/ Brasserie - Restaurant - Elite Restaurant
* Nieuwe Wereld: Australië: Becommentarieerde proeverij waarbij typiciteit, regio diversiteit en geschakeerdheid de boventoon voeren met wijnen "from down under".
* Prijsuitreiking Persian Beluga Trophy: 1000 gram Beluga kaviaar wordt uitgereikt aan de chef die de mooiste kaviaaramuse heeft bereid tijdens evenementen en/of programma's van The Wine & Food Association.
* Grote Proeverij Champagnes van Jacques Selosse
* Grands Crus uit Jerez: Exclusieve wijnen uit Jerez speciaal ingevlogen uit Spanje van minimaal 20- (VOS) en minimaal 30 (VORS) jaar oud: Amontillado, Oloroso, Palo Cortado en Pedro Ximénez.
* Nationale Slijtersdebat: Slijters Samen Sterk. De positie van de slijter anno 2004.
* Kooktheater: 4 programma's m.m.v. diverse toonaangevende chefs uit de Nederlandse gastronomie.
* Proeftheater:4 becommentarieerde proeverijen met parels van wijnen uit alle windstreken. dinsdag 6 januari o.a.:

* Grote Proeverij Champagnes van Jacques Selosse
* Nieuwe Wereld: Australië: Becommentarieerde proeverij waarbij typiciteit, regio diversiteit en geschakeerdheid de boventoon voeren met wijnen "from down under".
* Coche-Dury: Unieke wijnproeverij van het excellente domein Coche-Dury uit de Bourgogne.
* Nieuwe Iconen uit Californië: Nieuwe topontdekkingen uit de Goudstaat van Amerika.
* Super Chili: Wijn&Spijs met de wijnen van Casa Lapostolle
* Kooktheater: 4 programma's m.m.v. diverse toonaangevende chefs uit de Nederlandse gastronomie.
* Proeftheater: 4 becommentarieerde proeverijen met parels van wijnen uit alle windstreken. woensdag 7 januari o.a.:

* Graham's Trophy: ½ - en Finale van de ultieme portwedstrijd in de Benelux.
* Super Iconen uit Californië: Proeverij met 100-punten wijnen volgens Wine Spectator
* Puur Hollandse Smaak: Alle ingrediënten uit eigen bodem: met o.a. likeuren en jenevers i.s.m. het samenwerkingsverband Hollandse Dis.
* Nieuwe Wereld: Australië: Becommentarieerde proeverij waarbij typiciteit, regio diversiteit en geschakeerdheid de boventoon voeren met wijnen "from down under".
* Grote Proeverij Champagnes van Jacques Selosse:
* Kooktheater: 4 programma's m.m.v. diverse toonaangevende chefs uit de Nederlandse gastronomie.
* Proeftheater: 4 becommentarieerde proeverijen met parels van wijnen uit alle windstreken. Coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie welke hun medewerking verlenen aan de programma's in het Kooktheater:
* Lucas Rive (restaurant De Bokkendoorns, 2 Michelinsterren, Alliance Gastronomique Néerlandaise);
* Jacob-Jan Boerma (restaurant De Leest, 1 Michelinster, Les Patrons Cuisiniers);
* Erik van Loo (restaurant De Zwethheul, 1 Michelinster, Alliance Gastronomique Néerlandaise);
* Robert Kranenborg (Les Patrons Cuisiniers);
* Marc van Gulick (restaurant De Heeren van Harinxma, Landgoed Lauswolt, 1 Michelinster, Alliance Gastronomique Néerlandaise);
* Pascal Jalhaij (restaurant Vermeer, NH Barbizon Palace Hotel, 2 Michelinsterren)
* Jonnie Boer (restaurant De Librije, 2 Michelinsterren, Alliance Gastronomique Néerlandaise);
* Ron Blaauw (restauran Ron Blaauw, Alliance Gastronomique Néerlandaise);
* Chen Yu Yeh (o.a. culinair adviseur en begeleider van jonge talenten van de Oosterse keuken) Exposanten Wine Professional 2004:

Wijn:

* Australian Wine Bureau, Den Haag

* Australian Wine Connection / Vinites, Haarlem
* California Wine Institute, Alphen a/d Rijn
* De Portugese Wijnkopers, Nijmegen

* Delicato Vineyards, United Kingdom

* E&J Gallo, Schiphol Rijk

* Fourcroy-Lenselink, Bussum

* Frans v/d Hoogen Wijnkoopers, Dordrecht

* Gert-Jan Luijten Wijnimport, Ridderkerk

* Goessens Wijnen, Maastricht

* Great Grapes, Soest

* Groupe LFE Wines, Maartensdijk

* Hans Moolenaar Wijnkoperij, Bloemendaal

* Hollick Wines - Coonawarra / Calistoga bvba , Wuustwezel (B)
* Hosman Vins, Schiedam

* Karakter Wijnimport, Amsterdam

* La Baume/ Grands Chais de France, Frankrijk
* La Branche Wijnimport, Amsterdam

* L'Exception/ Cordier, Zoetermeer

* Maison du Cidre & Poiré, Bussum

* Neerlands Wijnhuis, Groot-Ammers

* Noordman Wijnimport, Leiden

* Oud Reuchlin & Boelen, Zoetermeer

* Passport, Soest

* Poot Agenturen, De Lier

* Provignoble, Nieuwegein

* Résidence Wijnen, Wateringen

* Sauter Wijnen, Maastricht

* Three Wines Benelux, Teteringen

* Turkenburg Tradition, Bodegraven

* Verbunt Wijnkopers, Tilburg

* Vinea Grootvriendt, Roosdaal (B)

* Vino Via, Heerhugowaard

* Vinus Vita, Ootmarsum

* Wijn Verlinden, Den Bosch

* Wijnhandel La Gironde, Rotterdam

* Wijnimport J. Bart, Purmerend

* Wijnkoperij Okhuysen, Haarlem
Gedistilleerd / Sherry:

* Distilleerderij A. van Wees/ De Ooievaar, Amsterdam
* Het Sherry Instituut van Spanje, Den Haag Divers/ Gastronomisch:

* Bloem Bloem, Wateringen

* EuroCave Nederland, Waalwijk

* Metos Rubbens Grootkeuken Techniek, Ridderkerk
* Proefschrift - Wine & Food Professional, Amsterdam
* Royal Leerdam, Leerdam

* Tastings - Wijncursussen, Geldrop

* Vacu Vin, Delft

* Verbazo, Uden

* Winterhalter Nederland, Rijen
Fijne Gastronomische Producten:

* House of Caviar & Fine Food, Den Haag

* La Praline, Amsterdam

* Nice to Meat, Amsterdam

* Palombini Espresso, Breukelen

* P.G.C. Hajenius, Rokin, Amsterdam

* Superslagerij Piet v/d Berg, Zoetermeer

* Thieme's Echte Thee, Papendrecht

* Unlimited Delicious, Amsterdam

* Vanilla Venture, Amsterdam
(alle programma's, chefs en exposanten onder voorbehoud en tot zover bekend per 26/11/2003 bij de organisatie van Wine Professional 2004)

Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:

voor meer informatie omtrent deelname en/of bezoek:

The Wine & Food Association - Carsten Klint

E: info@proefschrift.nl - G: 06 - 52421130

Oude Schans 11 - 1011 KR AMSTERDAM

T: 020 - 6251298 / F: 020 - 6245028

of www.proefschrift.nl

laatste wijziging: woensdag 26 november 2003