Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / PRESS RELEASE


---
4e Nationale Huiswijn Competitie tijdens Wine Professional 2004

Net als voorgaande jaren organiseert The Wine & Food Association in Amsterdam RAI de Nationale Huiswijncompetitie. De finaleproeverij vindt dit jaar plaats op maandag 5 januari op de eerste dag van Wine Professional. De voorselecties & ½ finale vinden plaats in de maand december.

Een uitdaging voor het vinden van een representatieve huiswijn

Na de meest recente edities van de diverse Huiswijncompetities (Rotterdam, Haaglanden en Amsterdam) kan de jury constateren dat er in de categorieën Kroegen/ Cafés en Eetcafés/Brasseries een enorme taak is weggelegd als het gaat om het vinden van een degelijke huiswijn, zowel rood als wit. Daarnaast loopt de serieuze aandacht voor de wijnen uit de nieuwe wereld enorm terug: blijkbaar produceren deze landen geen betaalbare kwaliteitswijnen die representatief genoeg zijn om als huiswijn ingezet te worden in deze categorieën. Wie gaat de uitdaging aan?

Deelname

Importeurs/ leveranciers in Nederland worden uitgenodigd om hun huiswijn(en) in te zenden in de diverse categorieën. Natuurlijk kunnen ook de ondernemers zélf van kroegen, cafés, eetcafés, brasseries, restaurants hun wijnen inzenden.

Winnaars van de dit jaar gehouden regionale Huiswijncompetities worden automatisch in de ½ finale geplaatst in zijn categorie van de Nationale Huiswijn Competitie, mits ingezonden door de importeurs/ ondernemers.

Categorieën

In de volgende categorieën men de volgende wijnen insturen: (wit, rosé, rood)


· Café / kroeg


· Eetcafé / Brasserie


· Restaurant


· Elite Restaurant (b.v. Michelinster, Alliance Gastronomique Néerlandaise, Les Patrons Cuisiniers, Les Jeunes Restaurateurs d'Europe, etc)

Voor informatie over deelname aan de Nationale Huiswijn Competitie 2004 en het reglement: www.proefschrift.nl


---
noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en/ of aanwezigheid tijdens de finaleproeverij op maandag 5 januari 2004 kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association - Carsten Klint

G: +31 (0)6 - 52.42.1130 / E: info@proefschrift.nl

Oude Schans 11 - 1011 KR AMSTERDAM - NL

T:+31 (0)20 - 625.12.98 / F:+31 (0)20 - 624.50.28