Gemeente Maastricht

17 december 2003

Kerstbomeninzameling 2004

Vanaf 5 januari 2004 t/m vrijdag 19 januari 2004 worden door de gezamenlijke buurtbeheerbedrijven van Maastricht kerstbomen ingezameld. Deze inzameling loopt parallel aan de inzameling van uw restafval en GFT-afval. De buurtbeheerbedrijven nemen alleen schone kerstbomen mee; dus zonder slingers, ballen en andere versieringen, en zonder emmer, pot of standaard.

Foto-expositie Hoge Brug

Op 18 december om 17.00 uur wordt de Hoge Brug / Hoeg Brögk officieel geopend door staatssecretaris P. van Geel (VROM). Aansluitend vindt om 17.30 uur in Centre Céramique de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd `Wie maakt de mooiste foto van de Hoeg Brögk?' Alle deelnemende fotografen zijn hierbij van harte welkom.

Van de inzendingen van de fotowedstrijd is een expositie ingericht die na de prijsuitreiking op 18 december op twee plaatsen in Centre Céramique te zien is. In de buitenvitrine tussen Centre Céramique en het Derlontheater zijn 125 foto's (van elke inzender één foto) te zien t/m 4 januari 2004. In de binnenvitrine in Centre Céramique zijn de foto's op kleiner formaat te bekijken t/m 31 januari 2004.

Terrasverwarming

Op 8 december 2003 heeft de burgemeester van Maastricht een besluit vastgesteld ter aanvulling van artikel 4.9 van de beleidsregels Terrassen (vastgesteld door burgemeester en wethouders van Maastricht op 9 februari 2000 en herbekrachtigd door de burgemeester van Maastricht op 22 januari 2003). Het besluit staat terrasverwarming in de vorm van gasverwarming toe tijdens het reguliere terrasseizoen als wordt voldaan aan bepaalde voorschriften. Het besluit, inclusief voornoemde nadere voorschriften, ligt vanaf vandaag ter inzage bij het GemeenteLoket (zie rubriek Bereikbaarheid Gemeente Maastricht).

Nieuwjaarsbijeenkomst 2004

Het Maastrichtse stadsbestuur wenst u een gelukkig en voorspoedig 2004 toe. Ter gelegenheid van de jaarwisseling vindt op vrijdag 2 januari 2004 van 17.00 tot 19.00 uur een Nieuwjaarsbijeenkomst plaats in de hal van het Stadhuis. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke bijeenkomst.

Termijnbetaling gemeentelijke belastingen

Op 31 december aanstaande vervalt de vierde termijn van de aanslag gemeentelijke belastingen 2003. Alle belastingplichtigen die hun aanslag niet via automatische incasso, maar in vier termijnen voldoen, hebben met dagtekening 13 december ter betaling van deze vierde termijn een vervolgacceptgiro ontvangen. Met deze vervolgacceptgiro dient u het verschuldigde bedrag te voldoen. Zorg dat uw betaling vóór 31 december door de productgroep Belastingen en Objectadministratie is ontvangen, zo voorkomt u eventuele invorderingskosten.

Hebt u geen vervolgacceptgiro ontvangen? Dan dient u toch te zorgen voor tijdige betaling. Maak het verschuldigde bedrag via uw eigen overschrijvingskaart over naar bankrekeningnummer 28.50.34.022 van Gemeente Maastricht onder vermelding van uw subjectnummer en uw aanslagbiljetnummer.

Vragen? Bel het callcenter van het GemeenteLoket van de Gemeente Maastricht, bereikbaar onder telefoonnummer (043) 350 40 00. Dit nummer kunt u ook bellen als u de productgroep Belastingen en Objectadministratie wilt machtigen om uw belastingaanslag via automatische incasso te incasseren.

Saneringsregelingen Wet bodembescherming

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht maakt op grond van artikel 28, lid 5 van de Wet bodembescherming bekend dat:

op 2 december 2003, onder projectcode MA 093500201 een melding is ontvangen van Rijkswaterstaat Dienstkring St. Joost met betrekking tot het voornemen om op de locatie plaatselijk aangeduid Rijksweg A2, traject Meerssen Maastricht tussen km 250.940 en 254.900 op de westelijke rijbaan (HRR) en tussen km 253.800 en 250.945 op de Oostelijke rijbaan (HRL) kadastraal bekend gemeente Maastricht, sectie G, nummers 4549, 5477 en 5480 (gedeeltelijk) en gemeente Maastricht kadastrale gemeente Amby sectie C, nummers 2017 en 2231 (gedeeltelijk) de bodem te saneren.

op 10 december 2003, onder projectcode LI 093500066 een nieuwe melding is ontvangen van adviesbureau Geoconsult namens Beheersmaatschappij Jennissen, Illikhoven 54, 6116 AL Roosteren met betrekking tot het voornemen om op de locatie plaatselijk aangeduid Galjoenweg 71, kadastraal bekend gemeente Maastricht, sectie I, nummer 3377 de bodem te saneren.

Naar aanleiding van de meldingen zullen wij de ernst en urgentie vaststellen en de saneringsplannen beoordelen.

Diegenen wier belang naar ons oordeel rechtstreeks bij ons besluit is betrokken zijn van het bedoelde voornemen op de hoogte gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer J. Lochs van de afdeling Milieu en Stad, telefoon (043) 350 44 17.

Gratis cursus Rondkomen met inkomen

In februari 2004 gaat weer de cursus 'Rondkomen met inkomen' van start. Deze cursus is bedoeld voor mensen die in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te geraken. De cursus wordt verzorgd door het Team Integrale Schuldhulpverlening (TIS) van Gemeente Maastricht. Tijdens twaalf groepsbijeenkomsten wordt er gepraat over alles wat met geld te maken heeft. U krijgt niet alleen inzicht op financieel gebied, maar leert vooral ook van medecursisten. De cursussen worden gegeven in het City Centrum (Capucijnenstraat).

Woont u in Maastricht en hebt u interesse in deze gratis cursus? Vul dan de onderstaande aanmeldingsbon in en stuur deze vóór 15 januari 2004 naar TIS. U krijgt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie over de cursus kunt u bellen met Jack Soemers van TIS, telefoonnummer (043) 350 36 00.

Aanmeldingsbon

Naam: ..................... Voornaam: ........................ Geboortedatum: ......................... Adres: ................................... Postcode: ...................... Maastricht Telefoonnummer: .......................

Mijn voorkeur gaat uit naar deelname op de: () maandagmiddag () maandagavond () dinsdagmiddag () dinsdagavond () woensdagochtend () vrijdagochtend

Aanmeldingsbon vóór 15 januari 2004 sturen naar: TIS, postbus 375, 6200 AJ Maastricht of afgeven bij TIS, Kommel 18-20 in Maastricht.

Leren internetten in het Centre Céramique

Vanaf 19 januari 2004 kunt u in Centre Céramique terecht een computerworkshop. Er worden vijf workshops verzorgd. In de eenvoudigste leert u hoe u omgaat met de muis en met de catalogus van de Stadsbibliotheek Maastricht. Deze workshop is gratis. Verder zijn er drie betaalde workshops die u de digitale snelweg op helpen. Hierin leert u hoe u zoekt op internet en hoe u kunt e-mailen.

Nieuw in het programma is de workshop 'Publiekwijzer'. In deze gratis workshop leert u hoe u gebruik maakt van de meest complete bron voor informatiematerialen die in Nederlandse bibliotheken beschikbaar zijn. Een databank met onder andere titelgegevens van 14 miljoen boeken en 500.000 tijdschriften, archieven van 6 landelijke dagbladen, consumententests en artikelen over de hedendaagse wereldgeschiedenis.

Inschrijven Meer informatie over de workshops (data, kosten en inschrijving) krijgt u bij de Klantenservice van Centre Céramique en via telefoonnummer (043) 350 56 00. Voor iedereen die al kan surfen op internet is de informatie ook te vinden op www.centreceramique.nl. De ervaring leert dat de workshops snel vollopen; dus snel inschrijven is verstandig.